19. november 2018
Der er frigivet en pulje på 4 millioner kroner til en fortsat renovering af Høje-Taastrup Kommunes institutioners udearealer og legepladser, da legepladsudstyret trænger til en gennemgribende renovering. Foto: Jens Wollesen
Der er frigivet en pulje på 4 millioner kroner til en fortsat renovering af Høje-Taastrup Kommunes institutioners udearealer og legepladser, da legepladsudstyret trænger til en gennemgribende renovering. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Penge frigivet: 44 millioner kroner til nye anlægsprojekter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge frigivet: 44 millioner kroner til nye anlægsprojekter
Taastrup - 13. februar 2018 kl. 11:38
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mere lys på veje og stier, renovering af daginstitutioners legepladser og forskønnelse af hovedgaderne i Hedehusene og Taastrup. Det er nogle af de planlagte anlægsprojekter i Høje-Taastrup Kommune, som nu er kommet et skridt nærmere en realisering.

Byrådet har nemlig besluttet at frigive de nødvendige penge til en række projekter, som nu kan skydes i gang.

I alt er der frigivet 43,95 millioner kroner, som var afsat i forbindelse med Byrådets vedtagelse af budget 2018-2021, skriver DAGBLADET Roskilde.

Den største sum på i alt 19 millioner kroner skal bruges til en modernisering af vejbelysningsanlægget. Byrådet har tidligere besluttet, at vejbelysningen i hele kommunen skal udskiftes til LED, hvilket vil give en betydelig besparelse på strøm i fremtiden.

Der er også frigivet 12,4 millioner kroner til en fortsat renovering af broen over jernbanen ved Hveen Boulevard, hvor den vestlige del af broen bliver renoveret i 2018.

Broen kræver en omfattende istandsættelse i form af ny fugtisolering, som ligger oven på selve betonkonstruktionen og under asfalten. Af hensyn til trafikafviklingen kan kun en retning istandsættes af gangen, hvorfor projektet gennemføres over to år. I 2017 blev den østlige del af broen renoveret.

Derudover er der frigivet 4,3 millioner kroner til en kombineret cykel- og gangsti på broen. De penge er øremærket etablering af en dobbeltrettet sti på den vestlige del af broen, hvor højresvingsbanen er i dag. Højresvingsbanen vil derfor blive væsentligt forkortet.

Derudover er der frigivet en pulje på 4 millioner kroner til en fortsat renovering af institutionernes udearealer og legepladser, da institutionernes legepladsudstyr trænger til en gennemgribende renovering. Da legepladsudstyr i gennemsnit holder i cirka 15 år, skal der løbende ske udskiftning, når det eksisterende bliver kasseret. Renovering af udearealer og legepladser blev igangsat i 2016 efter et ophold siden 2005, og renoveringen fortsætter altså i år.

Der er også afsat 1 million kroner til rejsning af skov nord for motorvejen og Hakkemosen. Pengene er afsat til at købe jorden, som i dag er ejet af private lodsejere. Arealerne erhverves og beplantes løbende, når de nuværende lodsejere vælger at sælge arealerne.

Og så er der afsat 500.000 kroner til byinventar til Taastrup Hovedgade og Hovedgaden i Hedehusene. Pengene skal blandt andet bruges til forskønnelse og etablering af blomsterkasser på de to hovedgader.

Byrådet har også givet grønt lys til frigivelsen af 1,25 millioner kroner til de længe ventede trafiksikkerhedsprojekter for Vridsløsemagle og Marbjerg. Trafiksaneringen vil primært ske som etablering af 2 minus 1 vej, samt diverse trafiksikkerhedstiltag.

Derudover frigives der 500.000 kroner til belysning på stien mellem de to rundkørsler i Fløng henover Holbækmotorvejen.

Endelig er der en pulje på 1 million kroner, som skal bruges til at skabe yderligere tryghed ved hjælp af bedre belysning på stier og tunneller på udsatte steder.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk