14. oktober 2019
Vestegnens Politi er sammen med de øvrige politikredse ekstra opmærksomme på fartsyndere i denne uge. Foto: Rådet for Sikker Trafik
gallery icon

Se billedserie

Vestegnens Politi er sammen med de øvrige politikredse ekstra opmærksomme på fartsyndere i denne uge. Foto: Rådet for Sikker Trafik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pas på farten: Politiet er på vejene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pas på farten: Politiet er på vejene
Taastrup - 16. april 2018 kl. 10:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I ugens løb er der ekstra god grund til at holde øje med speedometeret, når man kører i trafikken. Her er Vestegnens Politi nemlig ekstra opmærksomme på fartsyndere på vejene.

Og der er desværre god grund til den ekstra indsats.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at politikredsene sidste år uddelte 62.727 klip i kørekort til trafikanter, der kørte mere end 30 procent hurtigere end fartgrænsen tillader.

Alene i Vestegnens politikreds blev der sidste år givet 3.458 klip i kørekortet for hastighedsforseelser.

Og det er bekymrende tal, lyder det både fra politiet og Rådet for Sikker Trafik.

- Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Politiet vil i løbet af ugen sætte ind med kontrol med fotovogne samt mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med de bilister, der har en lidt for tung speederfod.

For høj fart er et af politiets hovedindsatsområder sammen med uopmærksomhed og spritkørsel.

- Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen, siger vicepolitiinspektør Arne Martinsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Sænk farten

Politiets fartkontrol i denne uge kommer samtidig med den landsdækkende fartkampagne »Sænk farten - før det er for sent« (www.sikkertrafik.dk/sænkfarten) som Rådet for Sikker Trafik og 90 kommuner står bag, heriblandt Høje-Taastrup.

Langs vejene er der sat 5.000 skilte op, som opfordrer bilisterne til lige at holde øje med deres fart.

Kampagnen sætter fokus på, at det ikke kun er de høje hastigheder i trafikken, der udgør en risiko. Tal fra Vejdirektoratet viser, at i seks ud af ti dødsulykker på landevejene var der tale om en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. over det tilladte.

- De små fartoverskridelser har også en stor betydning. Hvis man øger farten fra fx 80 til 95 km/t., så forlænger man sin bremselængde med cirka 20 meter. Det kan være netop de meter, der er afgørende i en kritisk situation, hvor man har brug for at katastrofebremse. Så selv en lille fartoverskridelse har stor betydning, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk