22. september 2021
11 studerende fra Social Universitet i Moskva var på besøg i Miljø- og Energicentret for at høre om den socialøkonomiske virksomhed samt reparationsværkstedet. Foto: MEC
11 studerende fra Social Universitet i Moskva var på besøg i Miljø- og Energicentret for at høre om den socialøkonomiske virksomhed samt reparationsværkstedet. Foto: MEC
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Paradoksalt: MEC kæmper for at overleve, mens andre vil have et miljøcenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Paradoksalt: MEC kæmper for at overleve, mens andre vil have et miljøcenter
Taastrup - 06. november 2018 kl. 12:04
Af Pernille Rohde

- Vi tager en dag ad gangen, siger Mads Peter Schreiber, som er formand for Miljø- og Energicentret (MEC). Centret er bragt ud i en overlevelseskamp efter at politikerne har besluttet at stoppe driftstilskuddet til centret.

- Driftstilskuddet udgør ca 25 procent af omsætningen. Det er en så alvorlig nedskæring, at det klart truer overlevelsen af det social-økonomiske værksted, miljø- og energiaktivitet, siger formanden og fortæller, at bestyrelsen og centerledelsen har iværksat besparelser og nedskæringer, så det ser lidt bedre ud, men fortsat ikke med overskud i 2019.

- Vi er meget glade for den borgeropbakning vi får med ekstra medlemskaber, underskrifter på opfordring om igen af få kommunens støtte i 2020 og håber nu at nogen vil give donation til vores fortsatte drift, siger Mads Peter Schreiber og hentyder til en indsamling, der er sat i gang på Miljø- og Energicentrets facebookside og som er godkendt af Indsamlingsnævnet.

- Vi behøver det hele også fremover, gerne flere frivillige, flere reparationer og donationer, så vil vi til gengæld fortsætte med at være et tilbud i Høje Taastrups byliv.

Paradoksalt nok har de i MEC i den forgangne tid haft travlt med at hjælpe andre som søger inspiration til at oprette reparationsværksteder som det, MEC har.

- Farum Kommune har været på besøg til en indledende snak om, hvordan man organiserer og bygger et reparationsværksted op fra bunden. Farum kommune ønsker at skabe opmærksomhed blandt borgerne om fordelene ved at lade brugsting reparere, i stedet for at kassere disse. Dette håber de på sigt vil nedbringe affaldsmængden af halvt brugbare effekter og sætte fokus på den grønne omstilling. Derudover vil de også gerne skabe et godt arbejdsfællesskab for pensionerede håndsnilde folk, hvor man kan mødes og sparre på arbejdsopgaverne. Der var en god dialog og vi følger udviklingen tæt, fortæller MEC's centerchef Tina Faber.

MEC har også haft besøg fra Rusland.

- I alt 11 studerende og deres gruppevejledere fra Social Universitet i Moskva - ved Institute of Human Civilisation gæstede MEC, til en snak om social økonomisk virksomhed og recirkulation. Jeg bød velkommen og gav en omvisning på værkstedet, og der blev ivrigt stillet spørgsmål til planlagt forældelse og lignende. Ann Vikkelsø fra Energitjenesten Øst gav ligeledes et kort oplæg om energiformer og belysning, samt hvilke opgaver en energitjeneste løser for kommuner. Alle var meget begejstrede, men samtidig overraskede over at man vælger at fratage MEC sit driftstilskud, men alle de samfundsmæssige opgaver stedet også løser, siger Tina Faber.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?