25. februar 2020
Der er forskel på, hvor man får mest miljø for pengene, når man skal købe ny bolig. Foto: Anders Ole Olsen
Der er forskel på, hvor man får mest miljø for pengene, når man skal købe ny bolig. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På jagt efter bolig? Her får du mest miljø for pengene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På jagt efter bolig? Her får du mest miljø for pengene
Taastrup - 17. august 2019 kl. 14:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grøn er blevet det nye sort, og det gælder også, når danskerne skal finde en ny bolig.

Og vil man have mest miljø for pengene, er kommunerne på Vestegnen et godt sted at starte, viser en ny undersøgelse ifølge byensejendomme.dk

I undersøgelsen får hver kommune en såkaldt greenscore, der udregnes ved hjælp af vurdering af seks centrale kriterier: energikilder til opvarmning af boliger, interesse for grøn energi, skolernes grønne flagordning, indbyggere per bil, tilgængelighed af kompost og indkøb af økologiske dagligvarer.

Undersøgelsen er lavet i et samarbejde mellem Greenmatch.dk og ejendomsmægleren Brikk, og den viser, at nabokommunen Albertslund topper listen med den billigste boligpris per Greenpoint.

I Albertslund skal man slippe 84.448 kroner per greenpoint, i Ishøj 95.531 kroner, mens man i Høje-Taastrup Kommune skal slippe 120.534 kroner per greenpoint.

Albertslund scorer også generelt flere greenpoints end Høje-Taastrup Kommune - 30 ud af 40 mulige, mens Høje-Taastrup scorer 20.

- Generelt er København og omegns borgere kendetegnet ved at tage grønne valg. Blandt andet er der en stærk cykelkultur, de køber mere økologisk, og de har en høj interesse inden for grønne energiløsninger. Albertslund scorer især mange point inden for kategorierne skolernes grønne flag, indbygger pr. bil og kompost, kommenterer Signe Kirk Andersen som er kommunikationsansvarlig hos Greenmatch.dk, som har udviklet Greenscoren.

Og den grønne profil mærker man også hos ejendomsmæglerne, når køberne er boligjagt.

- Boligkøbere er begyndt at fokusere langt mere på miljøet lokalt, og hvor grønt området er, når de søger ny bolig. Det er derfor interessant at kigge på, hvor man kan få mest miljø for pengene. I fremtiden er det i endnu højere grad noget, som vi forventer vil påvirke, hvordan boligpriser udvikler sig lokalt, siger Brikks direktør, Sebastian Beres.

Det er Brikk, som har lavet analysen. De har taget udgangspunkt i en undersøgelse foretaget af Greenmatch.dk, der har undersøgt hvor miljøvenlige de danske kommuner er. Jo flere greenpoints, desto mere klimavenlig er kommunen. Man har derefter taget hver kommunes samlede greenpointscore og divideret den med kommunens gennemsnitlige boligpris. Dette resulterer i den gennemsnitlige boligpris for et greenpoint i hver kommune.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk