31. marts 2020
På de to byggefelter, der indtil videre kaldes A10 og A17, kan der til sammen bygges 17.750 m2. Langt størstedelen er afsat til boliger, og køberen af grundene regner med, at der skal bygges over 100 lejeboliger i hver ejendom. Illustration: Ejendomsselskabet Balder.
gallery icon

Se billedserie

På de to byggefelter, der indtil videre kaldes A10 og A17, kan der til sammen bygges 17.750 m2. Langt størstedelen er afsat til boliger, og køberen af grundene regner med, at der skal bygges over 100 lejeboliger i hver ejendom. Illustration: Ejendomsselskabet Balder.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Over 200 nye lejligheder på vej til ny bydel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Over 200 nye lejligheder på vej til ny bydel
Taastrup - 09. december 2019 kl. 09:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ejendomsselskabet Balder har øget investeringen i Høje-Taastrup med opkøb af yderligere to byggefelter, denne gang i den kommende bydel Høje Taastrup C.

arrow Læs også: Redningsaktion stoppede byggeri

Balder er allerede i gang med opførelsen af ejendommen Agerhusene i Høje Taastrup samt Lerholmen og Lynghaven i den nye bydel Nærheden i Hedehusene, og med de to nye projekter har Balder i alt omkring 750 boliger i Høje-Taastrup Kommune.

En af de største

Det gør Balder til en af de største aktører inden for udlejningsboliger i kommunen.

- Der sker mange spændende tiltag i den nye bydel, og vi ser derfor masser af potentiale i at bidrage til denne udvikling. Høje-Taastrup byder allerede på en del kultur- og fritidsaktiviteter, gode indkøbsmuligheder og en gennemtænkt infrastruktur. Alt dette er kvaliteter, som vores lejere efterspørger. Muligheden for at bo så tæt på København og samtidig få mere plads til familien og adgang til grønne arealer er noget, vi har en klar forventning om, at mange vil finde attraktivt, siger Flemming Joseph Jensen, adm. direktør hos Balder Danmark.

Fælles gårdrum

De to byggefelter i Høje Taastrup C, som Balder har sat sig på, har tilsammen en såkaldt byggeret på 17.750 m2. Heraf er de 17.180 m2 sat af til boliger og 570 m2 til erhverv.

Begge byggefelter har en attraktiv beliggenhed direkte ud til det nye parkstrøg, og det ene ligger endda lige skråt over for det kommende rådhus.

Der er endnu ikke udarbejdet konkrete projekter for udnyttelsen af byggefelterne, men disse bliver udviklet i samarbejde mellem Balder Danmark som bygherre, Sjælsø Management som projektudvikler og styringsentreprenør og Mangor & Nagel som projekternes arkitekter.

Det er dog afgjort, at ejendommene skal opføres som sluttede karrébebyggelser med varierende højder samt porte, der åbner til fælles gårdrum.

Byggestart om et år

Hver ejendom kommer forventeligt til at bestå af over 100 lejeboliger, som varierer i størrelse fra 2-4 værelser. Herudover kommer der erhvervslejemål i stueplan på begge ejendomme.

Opstarten for de to byggeprojekter er endnu ikke fastlagt, men Balder fortæller, at de forventer at påbegynde det første byggeri i begyndelsen af 2020 og det næste medio 2021.

Snart udsolgt af byggegrunde

Udviklingen af Høje Taastrup C er allerede i fuld gang, og Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C, som står for denne udvikling, er glade for den overvældende interesse, der er for bydelen:

- Salget af grunde i Høje Taastrup C er gået over al forventning, og vi kan faktisk snart melde udsolgt. Det glæder os meget, at Balder kan se potentialet i bydelen, som bliver et attraktivt og prisvenligt alternativ til både familier i Høje Taastrup og familier i København, der gerne vil have råd til mere plads og større grønne områder, siger Lars Bloch, adm. direktør for Arealudviklingsselskabet Høje Taastrup C.

En ambitiøs plan

Høje Taastrup C omfatter et område på 262.000 m2. Her opføres efter planen 1.200 nye boliger med plads til 3.000 beboere, og der bliver 107.000 m2 til erhverv og 9.500 m2 til publikumsvendt service som butikker, supermarkeder mv.

Det er planen, at den nye bydel skal binde City2 og Høje Taastrup Station sammen, blandt andet med et grønt parkstrøg med diverse aktiviteter.

Byrådet har også besluttet at opføre et nyt rådhus i bydelen.

arrow Endnu en byggegrund solgt - nu er der snart helt udsolgt i ny bydel
07. november 2019 kl. 16:21 Opdateret: kl. 10:08
arrow Endnu et stort boligprojekt på vej
16. september 2019 kl. 11:19 Opdateret: kl. 13:21

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk