29. oktober 2020
Nu er alle elever og lærere på både mellemtrinnet, udskolingen og i gruppeordningerne på Borgerskolen i Taastrup hjemsendt.
Nu er alle elever og lærere på både mellemtrinnet, udskolingen og i gruppeordningerne på Borgerskolen i Taastrup hjemsendt.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Otte lærere smittet: Seks årgange er nu sendt hjem fra skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Otte lærere smittet: Seks årgange er nu sendt hjem fra skole
Taastrup - 21. september 2020 kl. 15:01
Af Stina Felby Egerup

Hele mellemtrinnet på Borgerskolen i Taastrup har nu også fået besked på, at de ikke skal møde op på skolen den kommende tid, fordi flere medarbejdere og elever er testet positive for Covid-19.

arrow Læs også: Dagens nye Corona-tal: Flere smittede

I sidste uge var det hele udskolingen og gruppeordningen (specialklasserne), der fik samme besked, så nu er kun indskolingen tilbage på den store skole, hvor der normalt går cirka 800 elever.

I alt er otte medarbejdere og otte elever fra Borgerskolen testet positive for Covid-19, oplyser Høje-Taastrup Kommune.

Hjemsendelsen gælder alle elever samt de kollegaer, der har været i tæt kontakt med de smittede, og det gøres efter forsigtighedsprincippet for at undgå, at smitten spreder sig yderligere.

FAKTA
Hvornår må elever komme i skole?
  • Hvis barnet er blevet testet for ny coronavirus, må det komme tilbage igen, hvis testen er negativ.
  • Hvis barnet er testet positiv for ny coronavirus, skal barnet holdes hjemme indtil hun/han har haft 48 timer uden symptomer.
  • Børn kan godt i en periode efter en forkølelse eller anden luftvejsinfektion have en lille smule hoste. Hvis barnet i øvrigt virker rask og frisk, kan barnet godt komme i dagtilbud eller skole, selvom der stadig er en smule hoste tilbage som eneste symptom.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Alle berørte forældre er blevet kontaktet af skolens medarbejdere, og de har fået oplysninger om, hvordan de skal forholde sig med hensyn til testning, lyder det.

Mange skoler er berørt

Hjemsendelsen af mellemtrinnet på Borgerskolen er bare seneste skud på stammen.

Også på Torstorp Skole har man måtte hjemsende en hel årgang, og også på Hedehusene Skole, Charlotteskolen, Mølleholmskolen og Ole Rømer-Skolen har der været hjemsendt hele klasser, fordi en elev er testet positiv for Covid-19.

- Det er desværre nok den virkelighed, vi skal til at vænne os til. Der vil løbende være klasser, vi bliver nødt til at hjemsende, så længe smitten stadig er her. Vi vurderer hvert enkelt tilfælde for at se, om det er nødvendigt at hjemsende hele klassen eller flere klasser, hvis de nu har haft eksempelvis valgfag sammen. Så bliver det lidt mere omfattende, har centerchef for institutions- og skolecentret, Flemming Ellingsen, tidligere forklaret.

Netop derfor er det vigtigt, at alle overholder retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne.

- Vi skal huske at holde afstand, ligesom vi skal huske hygiejnen. Vi skal alle tage ansvaret på os, understreger centerchefen.

Se Sundhedsstyrelsens seneste pjece til forældre med børn i skoler og dagtilbud her.

arrow Lærerformand: Lærerne bliver svigtet i coronatiden
22. september 2020 kl. 14:32 Opdateret: kl. 13:33
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk