23. oktober 2019
Kroppedal Museum holder aftenåbent tre aftener i april, maj og juni måned. Foto: PR
Kroppedal Museum holder aftenåbent tre aftener i april, maj og juni måned. Foto: PR
Foto: PELLE P
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev Kroppedal by night

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev Kroppedal by night
Taastrup - 23. april 2019 kl. 13:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Normalt lukker Kroppedal Museum klokken 16.00 på hverdage, men tre dage i foråret/sommeren bliver det muligt at besøge museet efter fyraften og komme med på guidede tur i landskabet.

Den sidste torsdag i april, maj og juni, holder Kroppedal Museum aftenåbent. Her kan man frem til kl. 19.30 opleve museets nye vikingeudstilling »Hver dag er en kamp - en fortælling om mennesket i vikingetiden«.

Og fra klokken 18.30 er der guidet tur i kulturlandskabet omkring museet med naturvejleder Kristian Jepsen fra museets formidlingsprojekt 'Vikingebro'. Hør om både istidslandskaber, sjældne dyr- og plantearter og om de mennesker, der boede her før os.

Turene gratis for alle, når entreen til museet er betalt. Først tur er torsdag den 25. april, hvor man på (egne) cykler kan komme med tilbage til istiden, til dengang landskabet formede sig, og videre op gennem historien til i dag.

Store Vejleådalen er et varieret og kuperet landskab i kanten af Vestskoven, der rummer fortællinger og natur, kun de færreste kender til.

Den guidede tur er en oplevelsesrig tur gennem landskabet - helt tilbage til istiden, hvor ådalen blev dannet.

Da isen trak sig tilbage efter sidste istid for cirka 15.000 år siden, efterlod smeltevandet sig en dyb fure i landskabet mellem vore dages Albertslund og Høje-Taastrup Kommune. I denne fure fik Store Vejleå sit udspring, og lavningen omkring åen kalder vi i dag derfor Store Vejleådalen.

I periferien af ådalen ligger landsbyerne Risby, Vridsløsemagle, Ledøje og Herstedvester, der dækker et kulturlandskab, hvor fortidens spor er rigt bevaret. Her finder man både gravhøje fra oldtidens agerbrugsamfund, spor efter den arktiske indlandsis og dens floder, og arkæologiske fund, der vidner om, at området med sine åsystemer, søer, moser og jordbund til alle tider har haft afgørende betydning for de mennesker, der levede der.

På cykelturen tages der tid til at nyde denne kulturhistoriske oase, mens man bliver klogere på ådalens natur og landskab. Turen går gennem både mose, skov og eng, og man skal blandt andet forbi Kroppedal Museum, Vikingelandsbyen, Appevad og Porsemosen - den største uspolerede mose mellem Roskilde og København.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk