25. februar 2020
Mezzosopranen Andrea Pellegrini spiller titelpartiet som Carmen i Opera Hedelands store opsætning til sommer.
gallery icon

Se billedserie

Mezzosopranen Andrea Pellegrini spiller titelpartiet som Carmen i Opera Hedelands store opsætning til sommer.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opera Hedeland klar med stjernebesætning til Carmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opera Hedeland klar med stjernebesætning til Carmen
Taastrup - 19. marts 2019 kl. 10:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Til august opfører Opera Hedeland en af operaens allerstørste klassikere, nemlig George Bizet´s dramatiske historie om den spanske sigøjnerpige Carmen.

arrow Læs også: Høje-Taastrupborgere går mest i Opera Hedeland

Den fulde besætning bag den store udendørsopera er netop offentliggjort, og publikum kan glæde sig til nogle af genrens allerbedste stemmer. I kulissen og orkestergraven huserer ligeledes stærke kræfter, blandt andet en prisbelønnet instruktør, en berømt dirigent og nogle af Danmarks bedste orkestermusikere.

Titelpartiet synges af mezzosopranen Andrea Pellegrini, som ud over at have en stærk og smuk stemme er kendt for sin store alsidighed. Hun har således både sunget tango og jazz og sågar optrådt med guitaristen Jacob Binzer kendt fra rockorkestret D-A-D.

- Jeg ser Andrea Pellegrini som perfekt til Carmen. Med hendes karakterfulde mezzo-stemme og et stærkt scenisk nærvær, er hun som skabt til dette signaturparti, siger Opera Hedelands chef, Claus Lynge.

I andre bærende partier finder man blandt andre norske Emil Havold Næshagen som Escamillo og Yana Kleyn som Michaëla, samt, ikke mindst, tenoren Magnus Vigilius som Don José.

- Magnus Vigilius synger Don José, underofficeren der forelsker sig fatalt i Carmen. Magnus har sunget i flere år på forskellige projekter og scener i Danmark og står i disse år midt i sit internationale gennembrud. Han har forvaltet sit stemmetalent med påpasselighed, og det kan meget vel være hovedårsagen til at han nu, i midten af sin karriere, er blevet den måske mest betydende danske tenorsanger i mange år, fortæller Claus Lynge.

Publikum får desuden et gensyn med den unge Jonathan Koppel i partiet som Remendado. Sidste år sang han partiet Normanno i »Lucia di Lammermoor«.

Stampublikummet vil måske også kunne huske Jakob Bloch Jespersen fra hans komiske karakterarbejde i partierne Parpignol og Alcindor i 2017-opsætningen af »La Boheme«.

I instruktørstolen sidder norske Runar Hodne. Han er flere gange Reumert-nomineret, blandt andet for sit arbejde på Aalborg Teater. Hans første erfaring med opera var i Opera Hedeland i 2016, hvor han stod bag opførelsen af Søvngængersken, der blev udpeget som »Årets Opera 2016« af magasinet CPH Culture.

- Runar har udpræget sans for at sætte i scene i de storslåede rammer, som er vores grundvilkår. Og så er han - udover sin musikalitet - flere gange fremhævet for sin personinstruktion, hvilket er med til at gøre karaktererne endnu mere levende. Processen er i fuld gang, og vi glæder os meget til at præsentere resultatet for publikum, siger Claus Lynge.

I orkestergraven svinger den dansk-tyske dirigent Christian Kluxen taktstokken over for det topprofessionelle orkester, Collegium Musicum, der spiller for ottende gang i Opera Hedeland. Christian er blandt andet musikchef for Victoria Symphony in Canada og chefdirigent for Arctic Philharmonic i Norge.

Carmen opføres i Opera Hedeland d. 9., 16. og 17. august. Billetter er til salg og kan købes via www.operahedeland.dk.

Holdet bag Carmen i Opera Hedeland 2019

Solister:

· Carmen: Andrea Pellegrini

· Don Jose: Magnus Vigilius

· Escamillo: Emil Havold Næshagen

· Michaëla: Yana Kleyn

· Zuniga: Jakob Bloch Jespersen

· Moralès: Frederik Paevatalu Rolin

· Mercédès: Ingeborg Børch

· Frasquita: Sibylle Glosted

· Remendado: Jonathan Koppel

· Dancaïre: William Pedersen

Kunstnerisk team

· Instruktør og konceptuerende scenograf: Runar Hodne

· Dirigent: Christian Kluxen

· Kostumedesigner og konceptuerende scenograf: Maria Gyllenhoff

· Assisterende dirigent: Nathanaël Iselin

· Kormester: Filipe Carvalheiro

· Lysdesigner: Mikael Sylvest

arrow Rekordstort forsalg til Carmen
05. september 2018 kl. 06:02 Opdateret: kl. 12:32

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk