1. oktober 2020
Efter planen skal byggeriet af det nye rådhus gå i gang i begyndelse af 2021, og byggetiden er forventet 21 måneder. Illustration: PLH Arkitekter og ALL Arkitekter
Efter planen skal byggeriet af det nye rådhus gå i gang i begyndelse af 2021, og byggetiden er forventet 21 måneder. Illustration: PLH Arkitekter og ALL Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt vartegn: De skal bygge fremtidens rådhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt vartegn: De skal bygge fremtidens rådhus
Taastrup - 20. maj 2020 kl. 05:54

Når kalenderen når det sidste halvår af 2022, så skulle et otte etager højt rådhus gerne stå færdigt som et nyt vartegn for den nye bydel Høje Taastrup C. Det er i hvert fald planen, og nu har Høje-Taastrup Kommune valgt den entreprenør, der skal føre planen ud i livet.

arrow Læs også: Stor interesse for ny bydel: Folk skriver sig op til boliger, der endnu ikke er tegnet

Det bliver Casa A/S, der skal bygge det fremtidige rådhus, der bliver placeret tæt ved City 2 i det grønne parkstrøg, der skal binde den nye bydel sammen.

Rådhuset ligger i parkens knækpunkt som et formidlende led mellem det eksisterende byggeri, den nye park og City2 og bliver således omdrejningspunkt for den nye bydel.

- Vi glæder os til at se det nye rådhus skyde op, for det skal både være en moderne og velfungerende arbejdsplads, et imødekommende og interessant hus for borgerne og et markant vartegn for hele Høje Taastrup C. Nu har vi valgt den entreprenør, der skal bygge huset, og dermed er vi kommet endnu et stort skridt videre, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Bliver et vartegn

Projekteringen af byggeriet starter med det samme, og byggestart forventes primo 2021.

- Rådhuset bliver et vartegn for Høje-Taastrup, det er der ingen tvivl om, og vi er derfor glade for at være valgt til opgaven blandt andre dygtige entreprenørkolleger. Høje-Taastrups Rådhus skal opfylde mange funktioner for både medarbejdere og borgere, og kravene til byggeriet er derfor store. Casas erfaring med de mere komplekse kontorbyggerier har gjort det muligt for os at komme med et skarpt tilbud. Det, og så den rigtige pris selvfølgelig, siger Torben Modvig, CEO, Casa A/S.

Rådhuset opføres i otte etager og en tagterrasse. I stueplan er byrådssalen og de borgerrettede funktioner så som Borgerbetjening og Jobcenter placeret. En stor trappe leder fra det centrale atrium op til 1. sal med mødecenteret.

De næste seks etager indeholder fleksibelt indrettede arbejdsområder.

På 8. etage er kantine, møde- og undervisningslokaler samt udsigtslounge placeret. Fra etagen er der adgang til det offentligt tilgængelige taglandskab.

Casa er blevet udvalgt til at bygge Høje-Taastrups nye rådhus blandt i alt fire tilbudsgivere.

arrow Musikstjerner giver koncert i ny bydel
03. september 2020 kl. 09:44 Opdateret: kl. 09:44
arrow Flere boliger på vej: Planer sendt i høring
19. maj 2020 kl. 20:39 Opdateret: kl. 20:39
arrow Milepæl: Vejåbning er startskuddet til meget mere byggeri
16. maj 2020 kl. 18:43 Opdateret: kl. 19:50
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk