14. november 2019
36-årige Dennis Ottosen bliver ny beredskabschef for beredskabet i Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Greve kommuner. Foto: PR
36-årige Dennis Ottosen bliver ny beredskabschef for beredskabet i Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Greve kommuner. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt beredskab er på vej: - Vi skal være klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt beredskab er på vej: - Vi skal være klar
Taastrup - 02. juli 2019 kl. 09:21
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved årets udgang opløses det nuværende Østsjællands Beredskab, som sikrer brandfolk og forebyggende indsatser i blandt andet Høje-Taastrup, Ishøj og Vallensbæk kommuner.

I stedet skal der oprettes et nyt beredskab mellem Høje-Taastrup, Ishøj, Vallensbæk og Greve kommuner, og det skulle gerne være helt klar til at gå i luften, når det eksisterende beredskab stopper.

- Vi har et meget stort ansvar for at sikre, at når det gamle beredskab lukker ned, så er der også et nyt, der kan sende brandbiler ud, hvis det brænder. Så det er helt afgørende lige nu, sagde borgmester Michael Ziegler (K), da byrådet i Høje-Taastrup på sit seneste møde skulle tage stilling til beredskabssituationen.

Oprettelsen af det nye beredskab er da også nu blevet godkendt i alle fire kommuner, og nu er der så også ansat en ny beredskabschef for det kommende fælles beredskab.

Det er 36-årige Dennis Ottosen, som den 1. august tiltræder som chef for det nye beredskab. Han kommer fra en stilling som administrerende direktør i Sydøstjyllands Brandvæsen og glæder sig til de nye udfordringer.

- Jeg er glad for at kunne få lov til at stå i spidsen for det nye beredskab og glæder mig rigtig meget til at komme i gang. Jeg har tidligere haft ansvar for en sammenlægning af beredskaber og kender derfor til de mange muligheder, men også udfordringer, der knytter sig til at opbygge en ny organisation. Jeg vil først og fremmest være optaget af skabe et solidt fundament for beredskabet sammen med medarbejderne og de fire kommuner og sikre, at vi klar til drift den 1. januar, siger Dennis Ottosen.

Beslutningen om at opløse Østsjællands Beredskab blev taget sidste år, efter Køge Kommune besluttede at trække sig, blandt andet på grund af uenighed om fordelingen af udgifterne. De øvrige kommuner fulgte trop, og Høje-Taastrup Kommune besluttede altså sammen med Ishøj, Vallensbæk og Greve kommuner at oprette et nyt fælles beredskab.

Og trods den tumultiske tid, skal det nok blive godt, lover Michael Ziegler.

- Vi er sikre på, at vi med dette nye samarbejde får et langtidsholdbart beredskab. Udover at vi fire kommuner hænger sammen geografisk og kender hinanden godt, så er vi enige om, hvad vi vil med det nye beredskab. Det er rigtig vigtigt for at gøre samarbejdet til en succes, siger han.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk