18. januar 2019
Mere end en elev i hver folkeskoleskole klasse i Høje-Taastrup lever under fattigdomsgrænsen, viser tal fra Arbejderbevægelses Erhvervsråd. Foto: Allan Nørregaard
Mere end en elev i hver folkeskoleskole klasse i Høje-Taastrup lever under fattigdomsgrænsen, viser tal fra Arbejderbevægelses Erhvervsråd. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye tal: Flere fattige børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye tal: Flere fattige børn
Taastrup - 12. juni 2018 kl. 11:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der er kommet flere danske børn, der lever under fattigdomsgrænsen. 10.500 flere børn bor i en familie, hvis indkomst ligger under fattigdomsgrænsen, så der nu er i alt 48.300 børn under fattigdomsgrænsen i Danmark.

Og mange af dem bor i Høje-Taastrup Kommune. Her lever 5,7 procent af børnene under fattigdomsgrænsen.

I Ishøj er tallet 6 procent, mens det i Vallensbæk Kommune er 3,3 procent.

- Der har været en mærkbar stigning i andelen af børn under fattigdomsgrænsen. Stigningen har været særlig stor i de kommuner, som i forvejen havde en relativ høj andel af fattige. 10.500 børn er røget under fattigdomsgrænsen på et enkelt år. Det er en rekordstor stigning i antallet af fattige børn. Den voldsomme stigning skyldes i høj grad kontanthjælpsloftet, siger analysechef i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Jonas Schytz Juul.

- I en række kommuner kan vi nu se, at mere end 5 procent af børnene er under fattigdomsgrænsen. Det svarer til mere end en elev i hver skoleklasse, siger han.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk