4. august 2020
Der var masser af elever og personale med til den officielle indvielse. Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Der var masser af elever og personale med til den officielle indvielse. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny skole indviet med kendte citater: Der er altid noget, man er god til...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny skole indviet med kendte citater: Der er altid noget, man er god til...
Taastrup - 12. august 2019 kl. 10:38
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der var fællessang, taler og lilla balloner, fyldt med helium, der blev sendt af sted som en gimmick og et symbol på, at det kun er himlen, der kan sætte grænser for, hvad de unge mennesker, der nu er klar til at begynde på den nye uddannelse FGU-Skolen Øst i Høje-Taastrup, er i stand til at lære.

arrow Læs også: Ny skole skal indvies: Får hovedsæde i Høje-Taastrup

Det sagde direktør Søren Elnebo Lau, der står i spidsen for skolen, der blev indviet i dag, og som er et samarbejde mellem de fem kommuner Høje-Taastrup, Greve, Solrød, Lejre og Roskilde og som erstatter produktionsskolerne.

Også skoleleder Sus Berlick holdt tale for de omkring 100 personer, der var mødt op. Det var blandt andet elever og personale, der var til stede. Hun var stolt over at være med til at starte epoken med FGU-skolerne og give håb, drømme og muligheder for de unge mennesker under 25 år, der ikke helt er parate til at gå i gang med eller gennemføre en anden ungdomsuddannelse.

Bliver skarpere
Borgmester Michael Ziegler (K) var også med til åbningen, og i sin tale henvendte han sig direkte til eleverne.

- Jeg er sikker på, at I får en spændende tid, hvor I får masser af mulighed for at lære med både hænderne og hovedet. I får engagerede lærere, inspirerende rammer, gode oplevelser og fællesskab med andre. Her vil I blive endnu skarpere på jeres styrker, og her vil I få inspiration til, hvilken vej der er den rigtige for jer, sagde borgmesteren, inden han henledte opmærksomheden på, hvorfor det er vigtigt at tage en uddannelse.

- Uddannelse er utrolig vigtigt, for det giver os muligheder og styrker os i mødet med omverdenen og fremtiden. Og vi - samfundet - har brug for jer, uanset hvilken vej I vælger. Vi har brug for mennesker med alle forskellige typer af uddannelse, sagde han og nævnte både læger, håndværkere og SOSU-assistenter.

Til sidst ønskede Michael Ziegler held og lykke til eleverne med at finde deres uddannelsesvej.

- Jeg håber, at I her vil lære en masse og få mange gode oplevelser, som kan ruste jeg til at nå jeres mål i livet.

Kendte citater
Efter borgmesteren var der tale af bestyrelsesformand Jette Henning, inden de lille balloner blev sendt af sted, og direktør Søren Elnebo Lau gik på talerstolen med to budskaber til de unge mennesker, som han havde fundet i børneverdenen.

- Som Gummi-Tarzan sagde: »Der er altid noget, man er god til, man skal bare finde ud af, hvad det er«. Det citat har senere fået følgeskab af Pippi Langstrømpe, der siger »Det har jeg aldrig prøvet før, så det klarer jeg helt sikkert«, sagde Søren Elnebo Lau som opfordring til eleverne, inden der var fællessang, hvor der blev sunget »Livstræet« og »Joanna« af Kim Larsen.

FGU-Skolen Øst har tre spor: Et alment spor, et erhvervsspor og et produktionsspor, og der vil være cirka 550 elever i alt på skolen i de fem kommuner, og der vil være hovedsæde på skolen i Taastrup, der holder til på adressen Rugvænget 7.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk