20. juni 2021
Hvis man ikke kender området, kan det være svært at vide, at dette er en af hovedindgangene til Hedeland Naturpark. Det skal nu gøres tydeligere med en ny portal til stedet.
gallery icon

Se billedserie

Hvis man ikke kender området, kan det være svært at vide, at dette er en af hovedindgangene til Hedeland Naturpark. Det skal nu gøres tydeligere med en ny portal til stedet.
Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny portal skal vise vej til naturpark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Ny portal skal vise vej til naturpark
Taastrup - 13. maj 2021 kl. 19:31
Af Stina Felby Egerup

Hvis man ikke kender vejen, så kan det være svært at finde den rette indgang til Hedeland Naturpark, når man kommer fra Hedehusene.

Derfor er der nu planer om at oprette en form for portal til den store naturpark, der dels gør det nemmere at finde indgangen, og dels giver et overblik over de mange muligheder, som området byder på.

arrow Læs også: Veteranbane fløjter sommersæsonen i gang

Projektet vil tage udgangspunkt i Hedehusgården ved Roskildevej, som ligger på grænsen til Hedeland, og ideen er at oprette et trailcenter på stedet.

Et trailcenter kan beskrives som en kombination af klubhus, depot og mødested for brugerne af området, hvad enten det er privatpersoner eller foreninger. Stedet kan fungere som servicebygning for idrætsudøvere i området, hvor man eksempelvis kan pumpe sin cykel eller tanke depoterne op, og det kan være her, man starter og slutter sin træning.

Samtidig er det ideen at tilbyde information om Hedeland, og måske også etablere omklædningsfaciliteter, kiosk eller café.

- Det spiller rigtig godt op til den udviklingsplan, der ligger for Hedeland Naturpark, og det vil blive en god indgang til området. Det er den mest stationsnære indgang til Hedeland i Høje-Taastrup Kommune, så det giver god mening at lave en nem og synlig indgang her, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Cykel, tog og heste

Hedehusgården danner i dag rammen for Hedehusene Rideklub og Hedehusene Veteranbane. Med sin placering mellem by og land rummer stedet et stort potentiale som den oplagte platform for flere forskellige bevægelsesformer, der leder brugerne ud i Hedelands helt unikke natur, lyder vurderingen fra administrationen.

Både rideklubben og veteranbanen samt Fløng Kondi og Hedehusene Fløng Mountain Bike Club, der benytter Hedeland til træning og konkurrencer, bakker op om idéen om at gøre Hedeland nord til et moderne ankomststed. Foreningerne vil gerne medvirke i skabelsen af portalen i Hedeland Nord.

Med i overvejelserne er også, at portalen til Hedeland vil kunne stå færdig, når naturparken efter planen skal lægge jord til Spejdernes Lejr i juli 2022. Her vil spejdere fra hele Danmark og flere andre lande deltage, og der forventes desuden flere tusinde besøgende til lejren, som vil kunne få glæde af den nye portal.

- Derfor vil vi gerne i gang med projektet i år, så det kan stå klar til at byde de mange nye gæster velkommen, siger Michael Ziegler.

Byrådet har derfor på sit seneste møde godkendt, at der bliver brugt 500.000 kroner på at udvikle projektet, og så er der afsat 4 millioner kroner til at føre planerne ud i livet.

Projektet skal nu udvikles i samarbejde med brugerne, så det er endnu usikkert, hvad det præcist vil indeholde. Det er også muligt, at man vil forsøge at få flere interessenter med i projektet og dermed få yderligere midler, oplyser borgmesteren.

Formålet er nemlig også få flere til at bruge Hedeland Naturpark.

- Det er jo et fantastisk område, og der er plads til, at mange flere bruger det. Ikke bare privatpersoner, men også foreninger, skoler og institutioner, siger Michael Ziegler.

Pulje til byfornyelse

Pengene til projektet kommer fra den pulje til Byfornyelse og Borgernære Aktiviteter, som byrådet vedtog i 2014.

Fra 2015 og frem til 2018 var der årligt afsat 4 millioner kroner til puljen, og i den periode blev følgende projekter gennemført: Rønnevangsområdet i 2015, Stationsforpladsen i Hedehusene i 2016 og Fløng som idrætslandsby i 2018.

I de følgende år blev der ikke afsat penge til puljen, da anlægsbudgettet var under pres på grund af andre projekter, men nu er der altså igen penge til puljen.

arrow Kører tog gennem Hedeland: Det bedste jeg ved
02. maj 2021 kl. 19:20 Opdateret: kl. 09:01
arrow Øv øv! Årets juletog er aflyst
13. november 2020 kl. 06:02 Opdateret: kl. 10:47
arrow Nyd efterårets farver i et kørende veterantog
05. oktober 2020 kl. 19:53 Opdateret: kl. 14:19

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?