21. juni 2021
Folketinget vedtog torsdag en forlængelse af varigheden for sygemeldte og ledige i en A-kasse, og nu undersøger Høje-Taastrup Kommune, hvad man kan gøre for at undgå, at borgere bliver trukket i ydelse.
Folketinget vedtog torsdag en forlængelse af varigheden for sygemeldte og ledige i en A-kasse, og nu undersøger Høje-Taastrup Kommune, hvad man kan gøre for at undgå, at borgere bliver trukket i ydelse.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny hjælp på vej: - Ingen må komme i klemme i systemet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny hjælp på vej: - Ingen må komme i klemme i systemet
Taastrup - 23. marts 2020 kl. 14:02
Af Stina Felby Egerup

Høje-Taastrup Kommune lancerede mandag en række tiltag, der skal hjælpe det lokale erhvervsliv, men der er også en række tiltag på vej til udvalgte borgere.

arrow Læs også: Se listen: Disse forretninger holder stadig åbent

Høje-Taastrup Kommune vil nemlig også have stor fokus på, at borgerne ikke kommer i klemme i systemet på grund af den ekstraordinære situation, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Den kommer, efter Folketinget torsdag besluttede en forlængelse af varigheden for sygemeldte og ledige i en A-kasse.

Derfor undersøger Høje-Taastrup i øjeblikket, hvad man kan gøre for at undgå, at borgere bliver trukket i ydelsen, hvis de af gode grunde ikke har mulighed for at leve op til krav forbundet med udbetaling af en kommunal ydelse. Det kan for eksempel være 225 timers-reglen (kravet om at have arbejdet i 225 timer inden for det seneste år for at kunne modtage fuld uddannelseshjælp eller kontanthjælp) eller kravet om fremmøde i forhold til børneydelse.

- Høje-Taastrup Kommune vil i den kommende periode gøre sit bedste for, at borgerne ikke kommer klemme samt vejlede borgerne om de nye midlertidige regler for offentlige ydelser, lyder det fra kommunen.

Borgmester Michael Ziegler (K) har tidligere fortalt, at krisen allerede sætter sine spor i Jobcentret.

- Vi kan se en tydelig stigning i antallet af borgere, der melder sig ledige og skal have dagpenge. Det er nok ikke så overraskende. Men kommunen er jo ikke lukket ned, og man kan fortsat få hjælp, for telefonerne er stadig åbne, siger han.

arrow Hjælpende hånd på vej til det lokale erhvervsliv
23. marts 2020 kl. 11:16 Opdateret: kl. 10:08
arrow Coronaudbrud udskyder grundlovsceremoni
23. marts 2020 kl. 08:11 Opdateret: kl. 08:11
arrow Opera-billetter er corona-resistente
22. marts 2020 kl. 11:45 Opdateret: kl. 16:31

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?