14. august 2020
68-årige Leif Loll Jørgensen er en af de beboere, der netop har fået at vide, at hans bolig skal rives som del af den store udviklingsplan, boligområdet Gadehavegård skal igennem. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

68-årige Leif Loll Jørgensen er en af de beboere, der netop har fået at vide, at hans bolig skal rives som del af den store udviklingsplan, boligområdet Gadehavegård skal igennem. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu får beboere besked: Skal deres hjem rives ned?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu får beboere besked: Skal deres hjem rives ned?
Taastrup - 19. juni 2020 kl. 15:54
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er en både spændende, usikker og sørgelig tid for beboerne i boligområdet Gadehavegård i Høje-Taastrup.

arrow Læs også: Planen er klar: Mange beboere bliver berørt af kæmpe plan

I disse dage får de nemlig besked om, hvorvidt de kan blive boende i deres hjem, eller om det skal rives ned eller sælges som led i den store udviklingsplan for området.

- Vi har jo længe vidst, at der skal ske en masse i området, fordi planen er vedtaget. Men vi har ikke vidst, hvilke boliger der skulle rives ned, så vi har alle gået i usikkerhed, fortæller 68-årige Leif Loll Jørgensen, der har boet i Gadehavegård i 22,5 år.

Han er en af dem, der har fået at vide, at hans lejlighed skal rives ned, og at han skal være flyttet inden 2,5 år.

Andre beboere skal være flyttet inden fire år - og så er der nogen, der slet ikke skal flytte.

Plan præsenteres

Nedrivningsplanen for Gadehavegård bliver præsenteret for beboerne den 29. juni, og inden da får de berørte beboere altså besked.

Med udviklingsplanen for Gadehavegård skal der nedrives 260 af de nuværende 986 boliger, blandt andet for at skabe plads til de nye veje i bebyggelsen. Det skal desuden give mulighed for at bygge nye private boliger og almene ældreboliger i området.

Der skal både rives hele blokke ned samt dele af andre blokke, så bygningerne bliver mere opdelt og med varierede etagehøjder.

De boliger, der ikke skal rives ned, skal alle renoveres, og de første forventes i gang i 2023. Dertil skal også udearealerne have et løft.

100 et-værelseslejligheder skal sammenlægges med andre lejligheder, og op mod 105 et-værelsesboliger omdannes til ungdomsboliger.

Med planen skal der også sælges 75 boliger i Gadehavegård med henblik på at skabe blandede ejerformer i området.

Det er også planen at åbne området mere op, blandt andet ved at forlænge Taastrupgaardsvej ind gennem den første del af bebyggelsen i Gadehavegård og herefter ud til Øtoftegaardsvej, så der skabes en ny adgang til Roskildevej med signalanlæg.

I forbindelse med at dele eller hele volden mod Roskildevej fjernes skal det også undersøges om det er muligt at forskyde Øtoftegårdsvej, så der bliver mulighed for fortætning i den nordlige del af Gadehavegård.

I fremtiden vil langtidsparkering for lastbiler ikke længere være mulig på Øtoftegårdsvej.

Kvarterhus og campus

I en naturlig forlængelse af den igangsatte områdefornyelse i Gadehavekvarteret med etablering af en kvarterpark, skal der også opføres et kvarterhus på cirka 1.800 m2 øst for kvarterparken.

Det skal både være for beboere og foreninger, ligesom byrådet har besluttet at flytte 10. klasse dertil.

Med planen vil Høje-Taastrup Kommune også sikre, at der etableres et Campus-hus på 4.000 m2 inde i Gadehavegård, som en del af visionen om Gadehavegård som en vidensby. Campus bringer uddannelsestilbud ind i Gadehavegård, som sammen med de 'nye' studieboliger styrker mulighederne for et liv som ung studerende i kommunen.

arrow Kæmpe plan afsløret: Her er fremtidens Gadehavegård
29. juni 2020 kl. 10:57 Opdateret: kl. 10:57
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk