20. juni 2019
Laila Holm sammen med Merete Scheelsbeck, Søren Pape Poulsen og Michael Ziegler foran hjemmet i Sengeløse. Et klistermærke på postkassen viser, at husstanden er tilmeldt Næralarm.
gallery icon

Se billedserie

Laila Holm sammen med Merete Scheelsbeck, Søren Pape Poulsen og Michael Ziegler foran hjemmet i Sengeløse. Et klistermærke på postkassen viser, at husstanden er tilmeldt Næralarm.
Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næralarm stoppede indbrudsbølge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Næralarm stoppede indbrudsbølge
Opdateret 10. december 2014 kl. 06:45
Taastrup - 09. december 2014 kl. 12:29
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et alarmsystem mellem naboer har sat en stopper for en indbrudsbølge i Sengeløse, skriver DAGBLADET Roskilde.

For to år siden var landsbyen hårdt plaget af indbrud, men så tog borgerne sagen i egen hånd. Mange valgte nemlig at tilmelde sig Næralarm, som kort fortalt går ud på, at hvis alarmen går i ét hus, så går alarmen også hos alle de naboer, som et tilmeldt ordningen. På den måde kan der altid nå nogen frem og forhåbentlig forstyrre tyven i hans forehavende.

Nogen af dem, der har valgt at tilmelde sig Næralarm, er Laila og Ole Holm på Vintoften 34, som i sommer havde indbrud i deres hus.

- Vi havde altid følt os trygge, men efter indbruddet besluttede vi os for, at vi gerne ville gøre noget. Naboerne på Stendiget havde fået Næralarm, og det lød rigtig godt, så det hoppede vi med på, fortæller Laila Holm.

Mandag viste parret systemet frem for den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, som har taget forskud på valgkampen og besøgte forskellige steder i området med de lokale folketingskandidater. Og han var begejstret for konceptet.

- Det er et fantastisk projekt, fordi det er så simpelt: Nogen borgere, som lokalt går sammen for at sikre deres nabolag med relativt enkle midler. Vi kan som politikere snakke om hårdere straffe og mere politi, men det allerbedste er jo, hvis vi kan finde en løsning, hvor der slet ikke bliver begået indbrud. Og der er det her jo en rigtig god idé, sagde Søren Pape Poulsen under besøget.

Og systemet virker. Siden oprettelsen af Næralarm i Sengeløse for cirka to år siden har der ikke været ét indbrud blandt dem, der er tilmeldt ordningen.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde tirsdag eller i e-paperen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk