22. oktober 2020
Sengeløse Skole skrev fredag til forældrene på skolen, at en elev i 2. klasse alligevel ikke var smittet med mæslinger, som man ellers havde advaret om dagen før. Foto: Thomas Olsen
Sengeløse Skole skrev fredag til forældrene på skolen, at en elev i 2. klasse alligevel ikke var smittet med mæslinger, som man ellers havde advaret om dagen før. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alarmen afblæst: Der er ikke tale om mæslinger i Sengeløse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alarmen afblæst: Der er ikke tale om mæslinger i Sengeløse
Opdateret 12. april 2019 kl. 11:48
Taastrup - 11. april 2019 kl. 21:09
Af Stina Felby Egerup

Opdatering: Denne artikel er opdateret den 12. april klokken 11.46 med oplysninger om, eleven ikke var smittet med mæslinger alligevel.

Forældrene til elever på Sengeløse Skole blev torsdag informeret om, at der var konstateret et tilfælde af mæslinger hos en elev i 2. klasse.

Fredag fik forældrene på skolen dog en ny besked: Der var ikke tale om mæslinger alligevel.

I den oprindelige besked opfordrede skolen ellers forældrene til at være opmærksomme på symptomer, og til at de eventuelt får deres barn vaccineret efter anbefaling fra Sundhedsstyrelsen.

I slutningen af marts blev et 13 måneder gammelt barn fra Roskildeområdet konstateret smittet med mæslinger. Barnet havde blandt andet opholdt sig på børneafdelingen på Sjællands Universitetshospital Roskilde, som efterfølgende konstaterede smitten.

Mæslinger er en meget smitsom sygdom, som både kan ramme børn og voksne. I sjældne tilfælde kan sygdommen give alvorlige komplikationer såsom lungebetændelse eller hjernebetændelse.

- Har man symptomer på mæslinger, og er man ikke vaccineret eller har haft sygdommen, skal man ringe til sin læge. Man skal ikke møde op uanmeldt, da mæslinger er meget smitsomt, og man dermed risikerer at smitte andre i venteværelset, siger Jeppe Nørgaard Rasmussen, overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Hvis man ikke er vaccineret eller har haft sygdommen, kan man blive vaccineret i op til tre døgn, efter man er smittet. Man kan få behandling med antistoffer i op til seks døgn efter smittetidspunktet. Så har man været udsat for smitte indenfor 6 døgn, kan man få forebyggende behandling, der kan hindre, at man udvikler mæslinger, forklarer han.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk