25. september 2021
Miljø- og Energicentret i Høje-Taastrup Kommune havde besøg af »Sails of the Spirit«. En organisation for handicappede i Østeuropa.
gallery icon

Se billedserie

Miljø- og Energicentret i Høje-Taastrup Kommune havde besøg af »Sails of the Spirit«. En organisation for handicappede i Østeuropa.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Mennesker, der ikke altid passer ind i systemet, reparerer de ting, der ikke passer ind i systemet«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Mennesker, der ikke altid passer ind i systemet, reparerer de ting, der ikke passer ind i systemet«
Taastrup - 14. juli 2019 kl. 09:57

Miljø- og EnergiCentret (MEC) var den 30. juni vært for en kreds af personer med handicap fra Rusland, Letland og Ukraine.

De var på inspirationsbesøg for at høre noget om, hvordan MEC i deres reparationsværksted arbejder med at involvere mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Gæsterne, der var kommet sejlende til Køge havn, kom fra organisationen »Sails of the Spirit« og var meget begejstrede for, hvad de så og hørte.

Niels Mikkelsen, der gennem en årrække har været tilknyttet værkstedet, fortalte grundigt om, hvordan der arbejdes på værkstedet samt Miljø- og Energicentrets evne til at udnytte de potentialer, som folk har.

Som leder af »Sails of the Spirit«, Oleg Kospashchikov, der selv er blind, konkluderede:

- I arbejder efter samme principper som os »Mennesker, der ikke altid passer ind i systemet, reparerer de ting, der ikke passer ind i systemet«.

Her refererede han til, hvordan man i »Sails of the Spirit« har et stærkt fokus på de skjulte kompetencer, som fysisk og mentalt handicappede har.

»Sails of the Spirit« tilbyder synshandicappede mulighed for at komme på en eventyrlig sejlads. Det er ikke bare et sejleventyr, men en enestående mulighed for, at man som handicappet kan udvikle sine skjulte talenter. Der er tale om et inklusivt mandskab, der består af et miks af handicappede og ikke-handicappede. Man kommer på turen til for eksempel at lære at sejle med sejlskib, at skulle arrangere et event i en af de byer man besøger, og at skulle dykke uden dykkerudstyr.

MEC's daglige leder, Tina Faber, var meget begejstret for besøget og lovede, at man på et senere tidspunkt igen er klar til at ville lægge hus til inspirerende og opmuntrende besøg østfra.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?