21. februar 2020
Et hus skal vedligeholdes ligesom en bil, mener ejendomsmægler. PR-foto
Et hus skal vedligeholdes ligesom en bil, mener ejendomsmægler. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Manglende bolig-vedligeholdelse kan blive en dyr omgang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manglende bolig-vedligeholdelse kan blive en dyr omgang
Taastrup - 25. august 2019 kl. 08:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En bolig skal ikke gennem periodisk syn ligesom en bil, men det kunne måske være en god idé at være ligeså opmærksom på boligens stand som bilens og tjekke den med jævne mellemrum.

Det mener indehaverne af Nybolig - Skiffard & Simonsen i Taastrup. Ifølge tidligere undersøgelser forsømmer op imod hver femte boligejer nemlig vedligeholdelsen af deres hus. Og det kan i sidste ende blive dyrt.

- Desværre glemmer en del boligejere, at en bolig er ligesom en bil. Den skal vedligeholdes, man skal behandle den ordentligt, før det er for sent. Ved at ofre lidt tid og penge i god tid, kan man slippe for langt større ærgrelser og udgifter senere, og så har man også et pænt og velholdt hus, som er langt mere værd, hvis man pludselig skal sælge det, siger Ulrik Skiffard.

Ifølge ham er det tidlige efterår den oplagte periode til at sørge for, at boligen er klargjort til den lange danske vinter, som med sit ustadige vejr kan slide hårdt på boligens vitale bygningsdele.

- De vigtigste ting, man skal vedligeholde er vinduer, sokler, tag, tagrender og træværket. I første omgang bør man gå det efter i sømmene for at se, om alt er, som det skal være, og er der fx stoppede tagrender, så få dem tømt, ligesom afskallet træværk bør males. Det er forholdsvis simpelt, alternativt bør man få en håndværker til at tjekke ens hus, siger Ulrik Skiffard.

Han peger også på mindre vitale områder som have, havefliserne og husets fryser.

- Hold plænen fri for grene og blade, så er den nemlig meget pænere til foråret, og husk at rense havefliserne, så de ikke ender med at blive umulige at få pæne. Og selvom sommeren var kold, så afrim alligevel fryseren for alle isbesøgene. En tiliset fryser er nemlig dyr i el, siger Ulrik Skiffard.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk