3. december 2020
Sådan så det ud sidste år, da der var lysshow på bibliotekets facade. Foto: Hans-Jørgen Johansen
Sådan så det ud sidste år, da der var lysshow på bibliotekets facade. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lysfest får bymidte til at holde længe åbent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lysfest får bymidte til at holde længe åbent
Taastrup - 11. september 2019 kl. 19:53
Af Søren Schaadt Larsen

Taastrup: Lysfesten tiltrækker mange mennesker fra hele Vestegnen, derfor vil butikkerne i Taastrup Hovedgade holde åbent sent, fredag 13. september.

arrow Læs også: Lysshow slog rekord: Så mange så det

- Vi oplevede sidste år, at lysfesten var en kæmpe succes, og gav en stor tiltrækning til byen, siger Tina Pihl, formand for Taastrup Bymidte. Sidste år havde butikkerne ikke åbent under lysfesten, men i år skal de mange besøgende også have mulighed for at besøge butikkerne i handelsgaden under lysfesten - i hvert fald en af dagene:

- I år prøver vi at holde butikkerne åbent til klokken 21 om fredagen, fordi fredagen er lysfestens største aften, siger Tina Pihl. Hun fortæller, at 8000 mennesker sidste år besøgte lysfesten.

Taastrup Bymidte har tidligere forsøgt sig med lange åbningstider om fredagen, hvilket ikke er gået så godt. Men Tina Pihl mener, at lysfesten er en god anledning til at give den et forsøg mere:

- Vi har prøvet det med aftenåbnet før ved halloween, og det fik vi ikke meget ud af. Der konkurrerede vi med centrene, og så er det en måned senere, så det er lidt køligere i oktober, hvor folk ikke har den samme lyst til at sidde udenfor, siger hun og fortæller, at giver andre muligheder:

- De mange mennesker, som kommer til Lysfesten skal jo ikke gå igennem byen uden at opleve selve byen og butikkerne, siger Tina Pihl.

- Det er for at give kunderne en oplevelse af vores by, når de alligevel skal kigge på lysshowet, siger hun og fortæller, at Taastrup Bymidte på grund af festen arrangerer musik og underholdning, samt mad, vin og anden drikkelse frem til butikkerne lukker.

Lysfesten finder sted på Domhustorvet, og foregår i forbindelse med Vestegnens Kulturuge. Lysfesten foregår fra 12. til 15. september fra klokken 20. Derfor er Hovedgaden også spærret af fra klokken 16.

arrow Kæmpe-lysshow sluttede med brag, koncert og klapsalver
12. september 2019 kl. 20:55 Opdateret: kl. 20:55
arrow Gaden lukkes af: Så er det tid til aftenåbent
08. september 2019 kl. 13:40 Opdateret: kl. 11:28
arrow Lysshow i hovedgaden
06. september 2019 kl. 17:17 Opdateret: kl. 08:58

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?