24. januar 2019
Lokalplanen giver mulighed for denne indretning, hvor der er parkering og sø i det østlige område mod Torstorp og mulighed for at bygge i 12,5 meter i den vestlige del af området.
Lokalplanen giver mulighed for denne indretning, hvor der er parkering og sø i det østlige område mod Torstorp og mulighed for at bygge i 12,5 meter i den vestlige del af området.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplan vedtaget: Grønt lys for nyt fabriksanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan vedtaget: Grønt lys for nyt fabriksanlæg
Taastrup - 09. januar 2018 kl. 13:11
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Trods flere kritiske høringssvar er en ny lokalplan for erhvervsområdet Bredebjerg i Høje Taastrup blevet godkendt af et samlet byråd.

Lokalplan 2.25.3 giver mulighed for, at Dansk Retursystem kan bygge et nyt fabriksanlæg og administrationsbygning i området, skriver DAGBLADET Roskilde.

Lokalplanens område dækker et areal på knap 75.000 m2 og afgrænses mod vest af Bredebjergstien, mod nord af Erik Husfeldts Vej og mod øst af Halland Boulevard. Syd for området ligger et markareal, som også planlægges udlagt til nyt erhvervsbyggeri.

Ifølge den nye lokalplan kan der opføres i alt 37.000 m2 byggeri i op til 12,5 meters højde til erhvervsformål i form af fremstillings-, værksteds-, lager- eller transportrelaterede virksomheder samt virksomhed til sortering af flasker, dåser mv.

Lokalplanen har inden godkendelsen været i høring, og her er blandt andet en række naboer kommet med indsigelser.

Mange af dem går på en bekymring for, at lokalplanen vil medføre stigende trafik af både lastbiler og personbiler på vejene omkring området, især Sydvej og Halland Boulevard, med øget støj til følge. Det er et område, politikerne længe har været opmærksomme på, men trods de nye indsigelser giver det ikke anledning til ændringer. Administrationen mener nemlig, at omfanget af trafik fortsat vurderes at ligge inden for de vejledende grænseværdier for støj. Det vurderes samtidig, at vejene har tilstrækkelig kapacitet til at rumme den ekstra trafik, lokalplanen vil medføre.

Derudover er flere naboer ærgerlige over, at en ellers planlagt sti gennem området er sløjfet i den endelige lokalplan. Stien bliver nemlig blandt andet brugt af børn, der skal til og fra FDF på Bøgegården, og hvis den forsvinder, bliver sikkerheden forringet, mener naboer. Derfor har byrådet godkendt, at der i lokalplanen udlægges plads til en lille stiforbindelse rundt om regnvandsbassinet med tilslutning til Erik Husfeldts Vej. Brugere af Bøgegården kan således komme den vej rundt som hidtil.

Mange indsigelser gik også på bygningshøjden, der oprindeligt var på 15 meter. Den bliver dog i den vedtagne lokalplan sænket til 12,5 meter, dog med mulighed for at placere tekniske installationer i op til 15 meters højde i alt.

Der udtrykkes også generel utilfredshed med, at en industrivirksomhed placeres forholdsvis tæt på et boligområde.

Administrationen påpeger dog, at en virksomhed som Dansk Retursystem ligger inden for rammerne af, hvad den gældende planlægning for området giver mulighed for.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk