18. januar 2021
Billedkunstner Agnete Dollerup har undervist mange spirende kunstnere på Ældre Sagens Billedmalerskolen, og i et nyt samarbejde med Fløng Kirke skal hun nu være med til at finde lokale kunstnere, der vil udstille i Sognets Hus. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Billedkunstner Agnete Dollerup har undervist mange spirende kunstnere på Ældre Sagens Billedmalerskolen, og i et nyt samarbejde med Fløng Kirke skal hun nu være med til at finde lokale kunstnere, der vil udstille i Sognets Hus. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal kunster baner vejen for nye udstillere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal kunster baner vejen for nye udstillere
Taastrup - 06. august 2020 kl. 12:27
Af Stina Felby Egerup

Snart kan man få en kunstnerisk oplevelse, når man besøger Sognets Hus i Fløng.

arrow Læs også: Sport og idræt i fokus på ny udstilling

Menighedsrådet har nemlig besluttet igen at åbne for at have kunstudstillinger i Foyeren, og det er tanken, at primært lokale kunstnere skal udstille.

Den lokale erfarne kunstner Agnete Dollerup fra Marbjerg bliver kvinden, der skal være med til at finde de kunstnere, der skal udstille i huset.

- Jeg kender jo rigtigt mange lokale kunstnere. Der sidder måske også nogle, der er dygtige og ikke kan lide at vise sin egen unikke kunst og sig selv frem, som vi måske kunne hjælpe i gang med en lille udstilling. I Fløng Sogn og Sengeløse Sogn og efterfølgende i hele Vestegnen om nødvendigt, er der rigeligt af gode emner til udstillinger de første fem år, siger hun om det nye tiltag.

Første udstilling i Sognets Hus bliver med billedkunstner Ingrid Glue fra Fløng.

- At tegne og male har interesseret mig siden min barndom. Jeg er vokset op på landet og mindes, at jeg flere gange tegnede og malede udsigten fra mit hjem. Der var en dejlig udsigt over markerne, og bag skoven slyngede Køge Å sig, fortæller Ingrid Glue, som har boet i Fløng siden 1979.

- Inspirationen til mine billeder finder jeg da også mest i naturen; skov, strand, havet og lyset. Jeg arbejder hovedsageligt med akryl på lærred udført med pensel og/eller spartel, og min malestil er abstrakt/naturalisme, siger hun.

Ingrid Glue kalder sig autodidakt, men har deltaget i diverse tegne- og malekurser, blandt andet på Ældre Sagens Billedmalerskole, hvor hun nu assisterer.

Der er fernisering på udstillingen søndag den 9. august efter kirketid klokken 11.15, hvor Ingrid Glue selv vil være tilstede og fortælle lidt om sin kunst - og gerne svarer på spørgsmål. Menighedsrådet byder på en lille forfriskning.

Udstillingen kan ses i Sognets Hus frem til den 4. september 2020.

arrow - Mine værker er fuldendte, når beskueren er nysgerrig
27. september 2020 kl. 07:12 Opdateret: kl. 17:57
arrow Lokal borger udstiller kunst
22. september 2020 kl. 15:40 Opdateret: kl. 09:41
arrow Japansk kunst kommer til byen
08. september 2020 kl. 17:29 Opdateret: kl. 10:07

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?