25. februar 2021
Flemming Andersen (V) fra Fløng er godt tilfreds med sine 578 personlige stemmer, som dog ikke er nok til at sikre ham en plads i Folketinget.
Flemming Andersen (V) fra Fløng er godt tilfreds med sine 578 personlige stemmer, som dog ikke er nok til at sikre ham en plads i Folketinget.
Foto: www.lplusv.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal Venstre-kandidat får ikke et mandat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal Venstre-kandidat får ikke et mandat
Taastrup - 06. juni 2019 kl. 17:50
Af Stina Felby Egerup

Det blev ikke til en plads i Folketinget for Venstres Flemming Andersen fra Fløng, som var opstillet i Taastrup-kredsen.

arrow Læs også: Venstre vælger spidskandidat - og inviterer Konservative til samarbejde

578 personlige stemmer sikrede han sig ved onsdagens valg, men det var langt fra nok til at sikre ham det tredje mandat, som Venstre vandt i Københavns Omegns Storkreds.

- Det er da ærgerligt, men også hvad jeg forventede. Vi er en lille forening og har haft et lille budget at føre valgkamp for, så jeg har eksempelvis slet ikke haft plakater oppe i kommuner som Lyngby, Gladsaxe og Gentofte, men er gået efter Vestegnen. Så jeg vidste godt, det ville blive svært at matche nogen af de andre profiler, siger Flemming Andersen.

Det blev Karen Ellemann, Mads Fuglede og Kim Valentin, som får de tre mandater fra storkredsen.

Hvis man ser isoleret på Taastrup-kredsen, er Flemming Andersen dog godt tilfreds med sit valg. Her fik han 372 personlige stemmer og fik dermed næsten lige så mange som Mads Fuglede (379) og flere end Kim Valentin (288).

- Så det fortæller mig, at Venstre er tilbage på den lokale politiske scene, og det glæder mig meget, siger Flemming Andersen og sender en stor tak til alle de frivillige, der har støttet og arbejdet for hans kampagne.

Flemming Andersen stillede også op til kommunalvalget i 2017, men opnåede ikke valg. Han vil dog endnu ikke spå om sin politiske fremtid, hverken som Folketingskandidat eller som lokalpolitiker.

- Nu skal jeg summe lidt over det og tilbringe noget tid med min familie. Så det har jeg ikke taget stilling til endnu, siger han.

Venstre fik i alt 17,2 procent af stemmerne i Københavns Omegns Storkreds.

arrow Fire partier danner fælles front: - Vi skal sikre rødt flertal
28. august 2020 kl. 15:11 Opdateret: kl. 15:11
arrow V-kandidat trækker sig fra posten
28. januar 2020 kl. 15:32 Opdateret: kl. 15:32
arrow Parti har valgt ny spidskandidat
22. november 2019 kl. 06:04 Opdateret: kl. 14:58

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?