19. september 2020
Souschef for Fritidsklubben Engvadgaard hjælper Sofia Hansen Køppen med at redde øreringen inden alle perlerne falder af. Foto: Søren Schaadt Larsen
gallery icon

Se billedserie

Souschef for Fritidsklubben Engvadgaard hjælper Sofia Hansen Køppen med at redde øreringen inden alle perlerne falder af. Foto: Søren Schaadt Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Laver øreringe - og får nye venner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Laver øreringe - og får nye venner
Taastrup - 16. juli 2019 kl. 05:10
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom solen skinner udenfor, er der gang i kreaværkstedet i fritidsklubben Engvadgård. Inde ved bordene sidder 15 piger i alderen otte til 12 år dybt koncentrerede og nørkler med perler, snor, filt og nåle.

- Vi er ved at lave øreringe, siger 10-årige Benedicte Liliendahl, som er en af pigerne.

- Og de er ret svære at lave, siger sidemanden 11-årige Anna Lynge Every.

- Det kræver masser af koncentration, fortsætter hun.

Armbånd og hårband

Krea-værkstedet, som det hedder, er en del af sommerferieaktiviteterne i Høje-Taastrup Kommune, og her får børnene mulighed for at arbejde med deres hænder og producere små ting, som armbånd, halskæder, hårbånd, små billedrammer og øreringe:

- At de laver et smykke, betyder egentligt ikke så meget. Det er de venskaber, de får, der betyder noget, siger Simone Poppelvig, som er souschef i klubben og ansvarlig for krea-værkstedet. Selvom venskaberne er vigtige, så er udfordringen det også:

- Vi presser dem på deres kunnen. Og jeg tænkte, hvad der er moderne, og fandt de her øreringe, som er ret avancerede at lave. Og så fandt vi en video, som viser, hvordan man laver dem, siger Simone Poppelvig.

Tålmodighed eller stik

Rundt om bordet kan man høre, at pigerne er udfordrede - eller bliver presset på tålmodigheden:

- Åh gud! En af perlerne faldt af, lyder det fra Sofia Hansen Køppen på 11 år. De små fingrer forsøger at få øreringen til at hænge sammen igen, så hun ikke skal begynde forfra. Projektet har allerede taget en dag, og pigerne regner med, at der går tre dage mere, før de har et sæt øreringe hver.

- Man skal virkeligt være tålmodig. Det er noget, der tager virkeligt lang tid, siger 11-årige Josefine Tue Ravnkilde, mens Mika Siri Kløigaard giver en anden god grund til, ikke at arbejde for hurtigt:

- Man kan prikke sig i fingeren, hvis man skynder sig for meget, siger hun.

Hygge og leg

Undervejs finder pigerne en telefon frem, for lige at se videoen igen, så de ved, hvordan de kommer videre. Bittesmå perler skal på snor, og nåle trådes igen og igen. Det er et pillearbejde, og derfor er det også kun de større og mest tålmodige piger, som har fået lov at lave øreringe. De mindste maler billedrammer og laver hårbånd.

- Det skal være sjovt for dem alle. Og det er det ikke, hvis de mislykkes med deres projekt, siger Simone Poppelvig, som løbende hjælper pigerne. De yngste piger, er sat på lidt mindre udfordrende projekter, og benytter det gode vejr til at stå på stylter i stedet.

Simone Poppelvig sikrer, at pigerne hygger sig, da det jo er sommerferie, og de ikke er i skole, derfor er det også helt fint, at børnene laver andet, men det vigtigste er, at de kommer i klubben og er sammen:

- Det er hyggeligt at komme ud i stedet for at sidde derhjemme og glo ind i skærmen, siger Anna Lynge Every:

- Og så får vi skab nye venskaber, siger Sofia Hansen Køppen, hvilket alle pigerne omkring bordet er enige i, for selvom flere af dem går i klasse sammen, har der været masser af plads, til de piger, som de ikke kendte i forvejen.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk