20. januar 2021
Her er det lærerne på Ole Rømer-Skolens Selsmose-matrikel, der er samlet på lærerværelset, efter de har nedlagt arbejdet onsdag.
gallery icon

Se billedserie

Her er det lærerne på Ole Rømer-Skolens Selsmose-matrikel, der er samlet på lærerværelset, efter de har nedlagt arbejdet onsdag.
Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærerne nedlægger arbejdet: Utilfredse med besparelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærerne nedlægger arbejdet: Utilfredse med besparelser
Opdateret 03. april 2019 kl. 11:39
Taastrup - 03. april 2019 kl. 11:08
Af Kasper Ellesøe

Skolegårdene og klasselokalerne er næsten tomme, mens lærerværelserne er fulde på Ole Rømer-Skolens to matrikler. Lærerne på Ole Rømer-Skolen har onsdag nedlagt arbejdet i protest mod besparelser. Det betyder, at nogle af børnene bliver sendt hjem.

arrow Læs også: Centerchef: Medbarbejderne skulle være inddraget tidligere

Det fortæller Ketty Larsen, der er talsperson for lærerne på Selsmosematriklen.

- For det første er vi meget kede af, at der berører elever og forældre, at lærerne nedlægger arbejdet. Men det er konsekvensen af den udmelding vi fik i morges. Som personalegruppe havde vi brug for at samles og tale om det, siger Ketty Larsen og fortsætter.

- Vi har gennem dette skoleår haft stor usikkerhed om økonomien. Der er blandt andet ansat ni nye lærere fra august til november sidste år trods en presset økonomi, og nu står vi overfor at miste kollegaer på grund af besparelser, siger hun.

Lærerne på de to matrikler holder i øjeblikket fagligt møde og er ved at udfærdige et åbent brev, som de vil sende til byrådet, skoleledelsen og institutions- og skolecentret i Høje-Taastrup Kommune.

- Vores mål er at få gjort opmærksom på, at vi er vidne om, hvad der sker, men at vi har svært ved at komme igennem med et samarbejde omkring økonomien. Vi ønsker at gøre opmærksomme på, at vi gerne vil samarbejde, siger Ketty Larsen.

Byrådet i Høje-Taastrup besluttede for nylig at skære omkring 4 millioner kroner årligt i skolens budget. Besparelserne skal indfases over fire år allerede fra næste skoleår.

SN.dk følger sagen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?