21. november 2018
På torsdag den 15. februar står der skoleskak på skemaet hele dagen for eleverne på Mølleholmskolen. Foto: Skolernes Skakdag
På torsdag den 15. februar står der skoleskak på skemaet hele dagen for eleverne på Mølleholmskolen. Foto: Skolernes Skakdag
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærer: »Børn bliver klogere af at spille skak«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærer: »Børn bliver klogere af at spille skak«
Taastrup - 08. februar 2018 kl. 13:51
Af Josefine Klitgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mølleholmskolen i Taastrup går 'all in' på torsdag den 15. februar i anledning af Skolernes Skakdag, der for de fleste skolers vedkommende finder sted i morgen fredag den 9. februar.

Syv lærere fra skolen har været på aktivitetslederkursus op til dagen.

- Vi har 800 børn på Mølleholmskolen, hvor alle vil deltage i skakturneringen på nær 9. klasserne, der den dag skal på en udflugt,« fortæller lærer Eivind Eysturoy, der virkelig brænder for, at eleverne skal lære at spille skak. Han fortæller, at índskolingen på dagen lægger ud med at spille. Midt på dagen er det udskolingens tur og sidst på dagen mellemtrinnet.

- Børnene bliver klogere af det. De lærer at tænke strategisk, planlægge og fokusere. Og det er meget interessant for nogle af de elever, der til dagligt har sværest ved at passe ind i folkeskolens rammer, altså dem, som hellere vil lave ballade, viser sig ofte som de elever, der er de bedste skakspillere og sagtens kan sidde helt stille og koncentrerede i 40 minutter, fortæller Eivind Eysturoy og tilføjer, at det ikke er konkurrencen i spillet, der er det vigtigste, men det at have det sjovt.

På Mølleholmskolen har de i alt 400 skakspil, og i år deltager de i alt i tre store turneringer. Alle klasser har fast en time skak på skemaet om ugen i en af matematiktimerne.

Tusindvis af elever dyster i stenalder CounterStrike

Fredag før vinterferien er hjernens årlige motionsdag på 284 skoler fra hele landet.

I en tid hvor e-sport boomer sætter 47.921 elever sig til skakbrættet på Skolernes Skakdag 2018.

Under mottoet: 'Det skal være sjovt at blive klogere!' skal de dyste i skoleskak - også kendt som stenalder - CounterStrike.

Børne - og undervisningsordfører, Anni Matthiesen (V), står for den officielle åbning af Skolernes Skakdag.

At Anni Matthiesen er blevet tildelt det ærefulde hverv at åbne Skolernes Skakdag2018, er ikke tilfældigt, da hun gennem længere tid har kæmpet for, at Dansk Skoleskak ikke længere balancererpå kanten af skakmat, men nu er sikret midler på finansloven de næste fire år. Noget Anni Matthiesen er stolt af:

- Skolernes Skakdag er en stor succes, og det glæder mig, at der igen i år sættes rekord. Skoleskak er med til at styrke børn og unges færdigheder i matematik. De lærer at tænke logisk og koncentrere sig, samtidig med de har det sjovt. Dermed er skoleskak med til at gøre skoledagen mere varieret og spændende. At det er lykkedes at sikre penge til Dansk Skoleskak i finansloven, er jeg glad for og stolt af.

Trods det aktuelle fokus på kodning og it i undervisningen oplever Dansk Skoleskak rekordstor interesse for skoleskak. Flere end 600 skoler har gjort skak til enten en frivillig eller obligatorisk del af skoleskemaet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk