17. april 2021
Ligesom sidste år udstiller Charlotte Bergstrøm under Åbne Atelierdøre sammen med sin mor, Mette Bergstrøm Hansen, der også er tekstikkunstner. I alt er 14 kunstnere med.Foto: Jørgen C. Jørgensen
Ligesom sidste år udstiller Charlotte Bergstrøm under Åbne Atelierdøre sammen med sin mor, Mette Bergstrøm Hansen, der også er tekstikkunstner. I alt er 14 kunstnere med.Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstnere byder indenfor i eget atelier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstnere byder indenfor i eget atelier
Taastrup - 30. august 2018 kl. 11:27
Af Lisbeth Jansen

Lokale billedkunstnere og kunsthåndværkere åbner for tredje gang dørene til deres atelier og værksteder, så man som besøgende kan komme tæt på både kunst og kunsterne. Det sker, når der er Åbne Atelierdøre i weekenden den 1. og 2. september kl. 10-17.

arrow Læs også: Blev forelsket i kunstværk: Har ramt det rigtige udtryk

Årets 14 medvirkende kunstnere slår dørene op samtidig. Nogen sammen to og to, andre alene. Men fælles er, at man som besøgende på alle adresser kan få en god snak eller bare opleve kunsten der, hvor den bliver til. At der er åbent alle steder samtidig betyder, at de besøgende sagtens kan nå forbi flere kunstnere samme dag. Adresserne er spredt ud over Taastrup, Sengeløse, Hedehusene, Fløng, Marbjerg.

- Man får en chance for at se bag om kunstneren og hvilket miljø, der arbejdes i, ligesom man kan tage en snak med kunstneren og for eksempel høre, hvilke ideer han eller hun arbejder ud fra. Det er meget intime rammer, fordi atelieret tit er hjemme hos kunstneren selv. Det er lidt op til den enkelte kunstner, om det er inde i hjemmet, på værkstedet, i haven eller i en andens atelier eller galleri, forklarer billedkunstner Knud Milo fra Åbne Atelierdøre.

Han er selv en af de 14 kunstnere, der er med i år. Sidste år kom der omkring 50 besøgende forbi hans hjem i Hedehusene til Åbne Atelierdøre, og ifølge ham er der en helt anden ro over Åbne Atelierdøre i forhold til en større udstilling eller messe.

- Når man maler og sælger sin kunst, så sælger man også historier. Folk lægger selvfølgelig deres egne tolkninger ind over vores kunstværker. Og de historier giver ofte kunsten en ekstra dimension. Det kan man netop også få ved at komme hjem til kunstnerne og se atelieret og høre dem fortælle, siger Knud Milo.

- Vi håber, at folk kommer ud og ser, hvad vi har lavet af kunst. Der er ofte kaffe, is eller saftevand de forskellige steder. Og så håber vi, at de besøgende simpelthen får en oplevelse, når de møder kunstnerne, der er mennesker, som virkelig brænder for, hvad de laver, lyder det fra Knud Milo.

I forhold til sidste års deltagere, er der i år fire nye med. De, der har været med før, har lavet ny kunst siden sidst, som de viser frem. Netop det at udvikle sig som kunstner er et af kriterierne for at være med ifølge Knud Milo.

Alle de deltagende kunstnere er på forhånd blevet vurderet og godkendt af et kurator-udvalg for at sikre, at kunsten har en vis kvalitet. Et af kriterierne er desuden, at kunsterne skal have bopæl i Høje-Taastrup.

Læs meget mere om konceptet og hvor man finder de enkelte kunstnere på hjemmesiden www.aabne-atelierdoere-htk.dk

arrow Kunstner inviterer indenfor i den skabende proces
21. august 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 11:13
arrow Torbens kunst skal betyde noget
04. oktober 2019 kl. 18:54 Opdateret: kl. 10:58
arrow Åbnede dørene for borgerne: Der skal være tid til den gode snak
10. september 2019 kl. 10:01 Opdateret: kl. 09:30

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?