22. oktober 2021
Den lokale og anerkendte kunstner Agnete Dollerup fra Marbjerg udstiller nogle af sine værker på Hedehusene Bibliotek, hvor hun også viser nogle af sine maleteknikker. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Den lokale og anerkendte kunstner Agnete Dollerup fra Marbjerg udstiller nogle af sine værker på Hedehusene Bibliotek, hvor hun også viser nogle af sine maleteknikker. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstner inviterer indenfor i den skabende proces

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstner inviterer indenfor i den skabende proces
Taastrup - 21. august 2020 kl. 06:01
Af Stina Felby Egerup

Der bliver rig mulighed for at få et godt indblik i den skabende proces, når kunstner Agnete Dollerup fra Sidses Hus i Marbjerg udstiller et udsnit af sine malerier på Hedehusene Bibliotek fra tirsdag den 25. august til den 4. september i bibliotekets åbningstid.

arrow Læs også: Lokal kunstner fylder 80: Fik en lille én under bordet med borgmesteren

Det er nemlig ikke kun de færdige billeder, man kan nyde.

Uden for biblioteket vil Agnete Dollerup nemlig vise nogle forskellige spændende teknikker, hun bruger, for eksempel at male med spartel. Hun vil således skabe et maleri for øjnene at tilskuerne, som kan følge den lange proces, der ligger bag.

Hvis vejret tillader det, vil hun stå foran bibliotekets hovedindgang på Hovedgaden, og ellers vil det foregå inde på biblioteket.

Maleriet vil være i gang på selve åbningsdagen den 25. august klokken 11-14, og igen den 28. og 29. august samt den 3. og 4. september i samme tidsrum.

- Der vil samtidig være mulighed for en rigtig god kunstsnak, siger Agnete Dollerup, der glæder sig til at dele sit håndværk med alle interesserede.

- Det hele kører selvfølgelig efter Sundhedsmyndighedernes regler, så der vil stå et bord med rigeligt håndsprit, tilføjer hun.

Det vil samtidig være muligt at få et katalog til kunstudstillingen Åbne Atelierdøre i Høje-Taastrup, som i år løber af stablen den 5.- 6. september i diverse lokale atelierer i kommunen, hvor Agnete Dollerup også deltager.

Et liv med kunst
Agnete Dollerup er vokset op i en kunstnerisk familie og fik sit første malergrej i 4 års fødselsdagsgave.

Produktionen af værker har været utallige lige siden, da hun har malet og lavet keramik- og fibercementskulpturer det meste af livet.

Hovedvægten i teknikkerne er for tiden lagt på maleri med blandt andet spartel på lærred, og særligt den nordiske natur har hendes interesse som motiver.

Agnete Dollerup underviser også, blandt andet på Ældre Sagens Billedmalerskole, hvor mange deltagere gennem de seneste 13 år er blevet ført ind i kunstens verden.

arrow Blev forelsket i kunstværk: Har ramt det rigtige udtryk
21. september 2020 kl. 20:13 Opdateret: kl. 22:10
arrow Torbens kunst skal betyde noget
04. oktober 2019 kl. 18:54 Opdateret: kl. 10:58
arrow Åbnede dørene for borgerne: Der skal være tid til den gode snak
10. september 2019 kl. 10:01 Opdateret: kl. 09:30

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?