30. november 2020
Kirkesanger Hanne Brønd Holst og organist Karsten Gyldendorf fra Herlufsholm Kirke giver koncert i Fløng Kirke, hvor de optræder med musik og digte af den tyske nonne Hildegard von Bingen. PR-foto
Kirkesanger Hanne Brønd Holst og organist Karsten Gyldendorf fra Herlufsholm Kirke giver koncert i Fløng Kirke, hvor de optræder med musik og digte af den tyske nonne Hildegard von Bingen. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koncert med musik af en bemærkelsesværdig middelalderkvinde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Koncert med musik af en bemærkelsesværdig middelalderkvinde
Taastrup - 21. oktober 2020 kl. 11:44

Hildegard von Bingen (1098-1179) er navnet på en tysk nonne, der i disse år er genstand for en fornyet interesse.

I hendes digtning er verden er ikke en trussel, man skal beskytte sig imod. Den er tværtimod skabt for at vi skal leve i den, tage vare om den og lade den være genstand for den allerstørste opmærksomhed.

Det er tanker som disse, der vækker genklang hos mange mennesker i dag. Indenfor litteraturen har forfatteren Anne Lise Marstrand- Jørgensen har skrevet to romaner om Hildegard von Bingen, der er udkommet på Gyldendal.

Hildegard skrev både musik og digte. Gennem 18 år har kirkesanger Hanne Brønd Holst interesseret sig for den bemærkelsesværdige middelalderkvinde og hendes sange. Sammen med Herlufsholm Kirkes organist, Karsten Gyldendorf giver hun koncert i Fløng Kirke den 25. oktober klokken 15.00.

Duoen vil også fremføre musik af komponister, der har ladet sig inspirere af Hildegard von Bingens musik og lyrik.

Sprogligt vil både latin og dansk blive brugt. Der vil være momenter af improvisation, oplæsning og a capellasang samt et meditativt forløb »in memoriam«, hvor deltagerne i koncerten kan mindes - hvor der er tid til fordybelse og bøn.

Koncerten er gratis.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?