7. august 2020
I år fylder Henrik Ibsens »Et dukkehjem« 140 år, og det markeres på Taastrup Bibliotek med et foredrag om Ibsens univers. Foto: PR
I år fylder Henrik Ibsens »Et dukkehjem« 140 år, og det markeres på Taastrup Bibliotek med et foredrag om Ibsens univers. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom med ind i Henrik Ibsens univers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom med ind i Henrik Ibsens univers
Taastrup - 15. november 2019 kl. 17:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mette Borg er mangeårig underviser ved Den Danske Scenekunstskole og har blandt andet Henrik Ibsens forfatterskab som et af sine centrale emner.

Den 25. november klokken 17.00 tager hun publikum med på en farverig rejse gennem Ibsens dybdepsykologiske og socialt bevidste univers, når hun gæster Taastrup Bibliotek til et spændende foredrag om klassikeren »Et dukkehjem«.

Ibsens »Et Dukkehjem« har 140-års jubilæum i år. Da værket blev opført for første gang i 1879, satte det gang i debatten om ægteskabet, mandens ret og kvindeundertrykkelse. Uropførelsen, der fandt sted på Det Kongelige Teater i København, efterlod sit publikum i chok. Da Nora i stykkets klimaks vælger at forlade mand og børn, var det i dén grad et brud med de forventninger, som mange sikkert havde haft om en hyggelig juleforestilling, og flere gik rystede derfra.

Men en debat om ægteskabet, mandens ret og undertrykkelsen af kvinden var sat i gang.

Siden er stykket blevet et af verdens mest opførte, og det har altid været i stand til at bevæge både mænd og kvinder med de spørgsmål, det rejser, og de skæbner det levendegør uafrysteligt og realistisk.

Billetter til foredraget koster 25 kroner og kan købes på bibliotekernes hjemmeside www.bibliotek.htk.dk.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk