17. januar 2018
Klimatårnet ved Gadehaveskolen indvies onsdag den 22. marts kl. 10. Foto: Stina Felby Egerup
Klimatårnet ved Gadehaveskolen indvies onsdag den 22. marts kl. 10. Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kom en tur op i klimatårnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom en tur op i klimatårnet
Taastrup - 18. marts 2017 kl. 15:08
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På onsdag den 22. marts kl. 10-11.20 bliver Klimatårnet på Gadehaveskolen indviet.

Her kan man komme helt tæt på klimatårnet og opleve de forskellige installationer, som skal gøre skolens elever og andre interesserede klogere på naturfænomener, vejr, energiproduktion og bæredygtighed.

Tårnet er udformet, så det på afstand ligner et gyldent lyn, og det skal både bruges i den naturfaglige undervisning og være et samlingspunkt i kvarteret.

Kl. 10 byder borgmester Michael Ziegler og skoleleder Sune Bjerglund velkommen og kl. 10.20 -11.20 demonstreres Klimatårnet og klasser fra Gadehaveskolen får mulighed for at komme op i tårnet. Efter demonstrationerne er det borgernes tur til at komme en tur op i tårnet.

Fakta om klimatårnet
Klimatårnet er finansieret af Lokale- og Anlægsfonden, Friluftsrådet og områdefornyelsen i Gadehavekvarteret og er tegnet af Keingart Arkitekter i samarbejde med Sonnichsen Arkitektur, som står for demonstrationen ved indvielsen.

Tårnet er udformet, så det på afstand ligner et gyldent lyn, og det bliver dermed i sig selv et billede på naturens kræfter.

Observationsrummet øverst i tårnet har vinduer mod alle fire verdenshjørner og mod himlen. Her kan den besøgende få information om nedbør, skyer, solens gang, vind og temperaturer samt se ud over byen i 11 meters højde. I observationsrummet kan man også aflæse strømproduktionen fra vindturbinen og solcellerne på taget, og man kan selv producere energi. Energien lagres i et batteri, som driver tårnets belysning og installationer. Tårnet er således 100 % selvforsynende.

Regnvandet fra tårnets tag opsamles i en stor tank, og herfra kan det enten ledes ned i tårnets bund og drive en vandturbine eller, på udvalgte tidspunkter, pumpes ud fra forstøvere under observationsrummet.

Pro

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk