3. marts 2021
Erna Christensen og Kim Truesen var begge indstillet til årets handicappris og det var Kim Truesen, leder af Café Paraplyen, der fik prisen, som blev overrakt af socialudvalgsformand Esat Sentürk. Foto: Pernille Rohde
gallery icon

Se billedserie

Erna Christensen og Kim Truesen var begge indstillet til årets handicappris og det var Kim Truesen, leder af Café Paraplyen, der fik prisen, som blev overrakt af socialudvalgsformand Esat Sentürk. Foto: Pernille Rohde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kim Truesen hædret med handicapprisen: Gør en kæmpe indsats for handicappede og sårbare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kim Truesen hædret med handicapprisen: Gør en kæmpe indsats for handicappede og sårbare
Taastrup - 01. december 2018 kl. 08:05
Af Pernille Rohde

Der var fest og glade dage i kantinen på Solsortevej fredag eftermiddag. Der blev årets handicappris overrakt og rigtig mange var mødt op for at se, hvem prismodtageren var.

arrow Læs også: Gør en forskel: Medarbejdere i flexjob giver god mening

Først blev stemningen slået an med sang og klaverspil og derefter var det socialudvalgsformand Esat Sentürks tur til at fortælle, at de to indstillede kandidater var Erna Christensen, formand for DH's lokalbestyrelse i Taastrup og Kim Truesen, leder af Café Paraplyen.

Prisen gik til Kim Truesen og han fik mange smukke ord med på vejen.

- Handicaprådet har specielt fremhævet din måde, hvorpå at du kan få brugerne af Café Paraplyen ud af social isolation. Kim, du kender alle, der kommer på Café Paraplyen - og du kender dem så godt, så hvis de ikke møder op, så ringer du til brugerne, for at høre, hvordan de har det. Hvis der nogle som af en eller anden årsag ikke kan møde op på Café Paraplyen for at få et måltid mad, så laver du mad til dem, som du sørger for, at de får leveret på deres bopæl, sagde Esat Sentürk.

Kim Truesen er den eneste fuldtidsansatte på værestedet og derfor er stedets frivillige uundværlige. Men her har Kim Truesen taget nye midler i brug for at skaffe frivillige.

- Det kan være svært for Café Paraplyen at skaffe frivillige, det har Kim gjort noget ved, idet han har givet brugerne nogle frivillige funktioner, således at nogle af brugerne får en speciel rolle. En bruger har ansvaret for at skaffe ting som møbler til dem, som ikke har nogle. Derved får Kim de brugere, som kommer ovenpå, involveret i det frivillige arbejde - og de får en speciel og nødvendig rolle på Café Paraplyen. Brugerne får dermed en følelse af, at der er brug for dem, sagde Esat Sentürk, som også gav Kim Truesen stor personlig ros:

Fingerspidsfornemmelse
- Kim, du har en god fingerspidsfornemmelse. Du skaffer ro til de borgere, som har brug for det. Du har derfor en stor rummelighed og følsomhed for brugerne, lød det.

Esat Sentürk nævnte også, at Kim Truesen, der har været leder i Paraplyen i halvandet år, håndterer opgaven med stor autoritet og empati.

- Egenskaber, der er altafgørende i forhold til Paraplyens brugere, som for en stor dels vedkommende er psykisk sårbare mennesker, hvoraf adskillige har en diagnose. Kim er i stand til at se igennem det ydre, nogle gange hårdkogte - og finde den skrøbelige sjæl, der ligger inde bag. Han mestrer på samme tid at kunne rumme de mange og samtidig yde den personlige og individuelle hjælp som ganske mange af Paraplyens brugere har brug for. Kim fungerer i flere tilfælde som en socialrådgiver for flere af de brugere, der er allermest psykisk skrøbelige og som er direkte bange for at møde det offentlige system, lød det.

Kim Truesen fik også ros for, at han i det forholdsvis korte tidsrum han har været leder, har sørget for, at der igen er stor respekt omkring Paraplyen. Før Kim Truesen tiltrådte, var der fem ledelsesskift.

- Stedet har et godt renomme blandt potentielle brugere og blandt de mange frivillige, som alle føler sig trygge ved Kims venlige, men stabile lederskab. Kims ekstraordinære indsats består i hans rummelighed og lydhørhed. Egenskaber som indbærer at stedet i dag har et aktivitetsniveau og en brugerflade som endnu ikke er set før i Paraplyens næsten ni år lange historie. Ganske mange mennesker kan berette om, hvordan Paraplyen - og ikke mindst Kims lederskab - har hjulpet dem ud af ensomhed og isolation, sluttede Esat Sentürk.

Kim Truesen takkede for prisen og på sin sædvanlige rolige og ydmyge facon sagde han, at æren ikke alene bør tilfalde ham.

- Det ville aldrig gå uden de frivillige. Det er dem, der gør en forskel og som hjælper til med at der opstår netværk og venskaber. Jeg vil gerne sige tak til alle, der har været med, sagde Kim Truesen.

arrow »Børsterne« sørger for sårbares tænder
29. november 2019 kl. 20:42 Opdateret: kl. 20:31
arrow I år uddeles to handicappriser - men hvem skal have dem?
02. juli 2019 kl. 13:51 Opdateret: kl. 09:36
arrow Kirsten får pris: Hun har øje for den enkelte
09. december 2017 kl. 13:36 Opdateret: kl. 16:39

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?