19. juni 2021
Iværksætter Martin Thorborg er imponeret over, at flere har valgt at blive selvstændige iværksættere under coronakrisen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Iværksætter Martin Thorborg er imponeret over, at flere har valgt at blive selvstændige iværksættere under coronakrisen. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kendt iværksætter imponeret: Det er et ukueligt folkefærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kendt iværksætter imponeret: Det er et ukueligt folkefærd
Taastrup - 10. maj 2021 kl. 07:22

Selvom coronakrisen endnu ikke er overstået, så er der heldigvis stadig driftige mennesker, som har mod på at starte egen virksomhed

arrow Læs også: Iværksætteren får ordet

Det gælder blandt andet i Høje-Taastrup Kommune, hvor flere nye virksomheder er skudt op i årets første tre måneder. Faktisk er der stiftet hele 20 procent flere enkeltmandsvirksomheder i kommunen i første kvartal 2021 end i samme periode sidste år.

På landsplan er stigningen på 1 procent. Det viser en ny undersøgelse, som regnskabsprogrammet Dinero har foretaget.

- Det er et meget positivt tegn, for jeg havde ikke været overrasket, hvis mange potentielle iværksættere havde sluppet speederen og trykket på bremsen de seneste måneder med al den usikkerhed, som har været en del af vores hverdag i mere end et år, siger Martin Thorborg, iværksætter og adm. direktør i Dinero.

- Jeg må nok bare igen, igen konkludere, at iværksættere er et ukueligt folkefærd, som ikke lader sig holde tilbage. Skabertrangen og lysten til at være egen chef ligger så dybt i dem, og så er det mindre vigtigt, om økonomien buldrer derudaf eller er usikker. Så håber jeg bare, at folk er klar på at støtte de helt nye virksomheder, for det har de brug for, siger han.

Den største stigning i antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder er sket i Østsjælland. Her er stigningen på 16 procent fra første kvartal 2020 til samme periode i år. I Nordjylland er stigningen ni procent, mens den i Københavns Omegn er seks procent.

Skive er den kommune, der har oplevet den største stigning. Her er antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder steget med 83 procent.

Ishøj, Aalborg, Ringsted og Gladsaxe Kommuner er de øvrige kommuner i top fem.

Den største nedgang har de oplevet i Vestjylland. Her er antallet af nystiftede enkeltmandsvirksomheder reduceret med ni procent sammenlignet med første kvartal året før.

arrow Sådan har iværksætteriet været under coronakrisen
04. januar 2021 kl. 15:16 Opdateret: kl. 15:09

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?