26. april 2019
Sådan ser det ud, når kablerne graves ned. Første del af kabelnedgravningen til Kriegers Flak gik fra Rødvig til Bjæverskov, og de næste etaper kommer blandt andet til at gå gennem Ishøj, Høje Taastrup og Sengeløse. Foto: Energinet
gallery icon

Se billedserie

Sådan ser det ud, når kablerne graves ned. Første del af kabelnedgravningen til Kriegers Flak gik fra Rødvig til Bjæverskov, og de næste etaper kommer blandt andet til at gå gennem Ishøj, Høje Taastrup og Sengeløse. Foto: Energinet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kæmpe gravearbejde på vej: Kabler skal i jorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kæmpe gravearbejde på vej: Kabler skal i jorden
Taastrup - 06. april 2018 kl. 11:17
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For halvandet år siden startede nedgravningen af de kabler, der skal forbinde den store Kriegers Flak Havmøllepark med elnettet på land, og snart er nedgravningen nået til Høje-Taastrup.

Nedgravningen startede ved Rødvig, hvor de store søkabler kommer i land, og henover efteråret 2016 og forår og sommer 2017 arbejdede Energinet sig op mod Bjæverskov.

Nu er Energinet klar til at gå i gang med den sidste etape af kabelnedgravningen på land, og den kommer til at gå igennem både Sengeløse, Høje Taastrup og Ishøj, skriver DAGBLADET Roskilde.

- I løbet af foråret og sommeren 2018 vil vi grave de sidste 50 kilometer kabler ned fra Bjæverskov over Ishøj og videre til Hovegård, fortæller seniorprojektleder hos Energinet Martin Johansen.

Kabellægningen mellem Bjæverskov og Ishøj vil foregå fra april til maj, mens kabellægningen mellem Ishøj og Hovegård vil foregå fra maj til juli. I den periode vil gravearbejdet blandt andet foregå i Høje Taastrup og Sengeløse.

- Selv om vi bestræber os på at udføre arbejdet med så få gener for de lokale borgere og lodsejere som muligt, vil der desværre være perioder, hvor der vil være støj og ekstra trafik i området. Vi er i tæt dialog med vores entreprenører for at minimere generne mest muligt og samtidig holde den planlagte fremdrift, fortæller Martin Johansen.

Når Kriegers Flak er færdig, vil havmøllerne kunne lave klimavenlig strøm svarende til 600.000 hustandes forbrug. Det vil være med til at sikre elforsyningen på Sjælland mange år frem og samtidig sende en stor mænge vedvarende energi ind i elnettet. Kriegers Flak er derfor en vigtig brik i Danmarks målsætning om at blive uafhængig af olie, kul og gas.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk