17. maj 2021
Det er særligt fastelavnsbollerne, der er populære for tiden, men generelt sælges der flere kager end normalt, fortæller Jan Jørgensen, ejer af KonditorHjørnet i Taastrup. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Det er særligt fastelavnsbollerne, der er populære for tiden, men generelt sælges der flere kager end normalt, fortæller Jan Jørgensen, ejer af KonditorHjørnet i Taastrup. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jan langer langt flere kager over bagerdisken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jan langer langt flere kager over bagerdisken
Taastrup - 01. februar 2021 kl. 11:42
Af Stina Felby Egerup

Corona har mangedoblet den tid, som danskerne bruger indenfor hjemmets fire vægge, og det har skabt travlhed hos landets bagere.

arrow Læs også: Nyt rådhus skal indrettes til nye arbejdsformer: Flere vil arbejde hjemme

- Vi har som andre bagere mærket en stigning i kage-salget, hvor flere kunder end normalt kommer og køber en kage eller to til kaffen. Vi kalder det hyggesyndromet. Vi kan ikke så meget andet i denne tid, men vi kan hygge os sammen hjemme i familien, og så skal vi da lige have lidt lækkert til kaffen. Jeg kender det fra mig selv, siger Jan Jørgensen, der ejer KonditorHjørnet i Taastrup.

Det er særligt fredag og lørdag, at kage-salget får et ekstra nøk opad, fortæller han, og det er alle slags kager, der ryger over disken. Lige nu er det dog særligt fastelavnsbollerne, der er populære.

- Vi har aldrig før solgt så mange fastelavnsboller på det her tidspunkt. Det er åbenbart noget, der trækker, siger Jan Jørgensen.

Ny type kunder

Under sidste forårs corona-nedlukning lavede KonditorHjørnet blandt andet forskellige bage-kits til familier, så man kunne lave sine egne hindbærsnitter eller romkugler derhjemme. Dem kan man stadig få, men forretningen sælger langt færre under denne nedlukning.

- Jeg tror måske at folk synes, at nu har de prøvet det. Nu vil de bare gerne hygge sig derhjemme med god kage, siger Jan Jørgensen.

Hans forretning har indtil nu klaret sig forholdsvis godt gennem corona-krisen, selvom den har mistet visse typer kunder.

- Før havde vi mange kontokunder i form af virksomheder, der skulle have morgenbrød eller kage til kontorets eftermiddagskaffe, men de er stort set væk nu, hvor mange virksomheder har måtte sende medarbejderne på hjemmearbejde. Vi sælger selvsagt heller ikke mange store festkager eller bryllupskager, men til gengæld er der altså kommet mere salg i hygge-kagerne, fortæller Jan Jørgensen.

- Det kan godt være, at verden lukker ned, men vi kan i det mindste stadig spise de kager, vi vil, griner han.

Eksempelvis plejer januar ikke at være en særlig god måned for bagerne - måske fordi mange sætter gang i nytårsfortsæt om at tabe sig - men i år ser tallene fine ud for KonditorHjørnet trods tabet af kontokunder.

- Så vi kan ikke klage, selvom vi da lige som alle andre bare glæder os til at kunne vende tilbage til en mere normal hverdag, siger Jan Jørgensen.

Gælder hele landet

Det øgede salg er en tendens i hele landet, lyder det fra brancheforeningen Bager- og Konditormestre i Danmark.

- Når vi taler med vores medlemmer over en bred kam, så er der sket en stor stigning i danskernes køb af kager. Både de kager, der kan nydes, mens man går en kaffetur i sikker corona-afstand med en ven eller veninde og de kager, der kan tages med hjem og deles i familien. I en træls tid som nu, så tyr danskerne til kage, og det kan vi mærke, siger John Jønsson, formand for Bager- og Konditormestre i Danmark.

Ifølge Danmarks Statistik har danskernes køb af kager og andet bagværk været for nedadgående over en 10-årige periode. Men i 2017 vendte det, og de nyeste tal fra 2018 viser det højeste niveau siden 2008.

arrow Et år i coronaens tegn: - Det har været voldsomt
11. marts 2021 kl. 16:27 Opdateret: kl. 12:31
arrow Arbejder du hjemme? Sådan indretter du dig bedst
10. marts 2021 kl. 05:57 Opdateret: kl. 11:14

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?