5. august 2020
Høje-Taastrup Kommune modtager 8 millioner kroner fra en særskilt pulje til hovedstads-kommunerne, som kommunerne selv betaler. Foto: Stina Felby Egerup
Høje-Taastrup Kommune modtager 8 millioner kroner fra en særskilt pulje til hovedstads-kommunerne, som kommunerne selv betaler. Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høje-Taastrup får ekstra million-hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høje-Taastrup får ekstra million-hjælp
Taastrup - 08. oktober 2019 kl. 06:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En række vanskeligt stillede kommuner får nu lidt bedre mulighed for at få budgettet for 2020 til at balancere og levere velfærd til borgerne.

De får nemlig en ekstra økonomisk håndsrækning, efter at social- og indenrigsminister Astrid Krag har fordelt pengene i de såkaldte særtilskudspuljer for 2020.

Her har Høje-Taastrup Kommune fået tildelt 8 millioner kroner.

I alt 19 kommuner i hovedstadsområdet havde søgt om støtte fra den særlige pulje rettet mod kommuner i hovedstadsområdet, og 9 har fået penge.

Det er kommunerne i hovedstadsområdet selv, der finansierer puljen, hvis formål er at forbedre den enkelte kommunes samlede økonomiske situation.

Der er for 2020 fordelt 159,3 millioner kroner til de 9 kommuner.

77,3 millioner kroner fra denne pulje er på forhånd reserveret til Furesø Kommune. Det er sket som følge af aftalen om sammenlægning af de tidligere Værløse og Farum Kommuner. Disse penge indgår ikke i det ovennævnte tal.

Udover Høje-Taastrup har Ishøj fået 24 mio. kr., Brøndby har fået 12 mio. kr., Albertslund har fået 30 mio., Hvidovre 15 mio., Rødovre 20 mio., Frederikssund 14 mio., Halsnæs 28 mio. og Gribskov 8,3 mio. kroner.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk