10. december 2019
Høje Taastrup Fjernvarmen er blandt andet nomineret for sin energicentral på Energivej, der kan levere fjernkøling til virksomheder. Foto: Per Christensen
Høje Taastrup Fjernvarmen er blandt andet nomineret for sin energicentral på Energivej, der kan levere fjernkøling til virksomheder. Foto: Per Christensen
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Høje Taastrup Fjernvarme nomineret til pris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Høje Taastrup Fjernvarme nomineret til pris
Taastrup - 09. oktober 2018 kl. 06:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Høje Taastrup leverer en ny energicentral både fjernkøling og fjernvarme, og den er en af de første af sin slags i Danmark. Derfor er Høje Taastrup en af de tre nominerede til Fjernvarmeprisen 2018.

- Vi synes, det er en stor ære at være blandt de tre nominerede til Fjernvarmeprisen. For vi er selv stolte over vores store eldrevne varmepumpeanlæg, der både producerer fjernvarme og fjernkøling. Vores erhvervsvirksomheder får glæde af fjernkølingen, og varmen leveres til fjernvarmenettet, og således skabes der sammenhæng mellem el, varme og køling, siger direktør i Høje Taastrup Fjernvarme, Astrid Birnbaum.

Centralen huser indtil videre en 1 MW stor eldrevet varmepumpe og et ATES -anlæg, der udnytter grundvandet ved at bruge køligt grundvand om sommeren og opvarmet grundvand om vinteren.

Anlægget producerer på den måde fjernkøling til virksomheder i området - og samtidig udnytter man overskudsvarmen fra køleproduktionen til fjernvarme. På den måde udnytter man energien langt bedre end ved individuel køling. Og det er til fordel for både fjernkølings- og fjernvarmekunderne - og ikke mindst miljøet.

I år er der tre nominerede til prisen, og vinderen afgøres ved en afstemning under landsmødets 60 års jubilæumsfest den 25. oktober i Gigantium i Aalborg.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk