23. oktober 2021
På kirkegården i Fløng fra 1904 er et af L.A. Rings værker, der optræder på det nye Kunstens Danmarkskort. Hvis man ved, hvor det præcist er malet, kan man hjælpe Statens Museum for Kunst med oplysningerne. Foto: PR
gallery icon

Se billedserie

På kirkegården i Fløng fra 1904 er et af L.A. Rings værker, der optræder på det nye Kunstens Danmarkskort. Hvis man ved, hvor det præcist er malet, kan man hjælpe Statens Museum for Kunst med oplysningerne. Foto: PR
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp museet: Hvor malede L.A. Ring sine værker?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp museet: Hvor malede L.A. Ring sine værker?
Taastrup - 23. marts 2021 kl. 11:37

Med staffeli, malingtuber og pensler har danske kunstnere gennem tiden rejst kongeriget tyndt og skildret alt fra fredelige gadekær over idylliske skovbryn til forrevne strandkanter. I Statens Museum for Kunsts store kunstsamling findes flere tusind værker med motiver fra danske byer og landskaber, og nu kan de udforskes hjemmefra.

arrow Læs også: Turist i egen by: Lav selv en kirkegårdsvandring

Blandt malerierne er to af kunstnerens L.A. Rings værker, som er malet i henholdsvis Baldersbrønde og Fløng.

På et nyt digitalt danmarkskort kaldet Kunstens Danmarkskort, kan man se, hvor Statens Museum for Kunst mener, at værkerne er malet. Kunstens Danmarkskort er lavet ved hjælp af kunstig intelligens, som har placeret kunstværkerne på kortet ud fra titler og beskrivelser. En smart teknologi - men ikke ufejlbar.

Som en del af projektet opfordrer Statens Museum for Kunst derfor alle lokalkendte til at hjælpe museet med at opdatere kortet. Kender man til det nøjagtige gadehjørne eller det præcise sted i skoven, hvor et motiv stammer fra, kan man foreslå en ny placering på kortet - og det gælder altså også værkerne af L.A. Ring.

Med et par enkelte klik kan man sende placeringen til museet via Kunstens Danmarkskort. Museet gennemgår alle placeringsforslag og opdaterer kortet løbende.

Man kan finde kunstkortet på Kunstens Danmarkskort her.

arrow Få historien bag vejnavnene
06. februar 2020 kl. 20:54 Opdateret: kl. 14:22
arrow Dyk ned i hovedgadens lange historie
05. november 2019 kl. 21:36 Opdateret: kl. 12:47
arrow Helt nye værker viser Baldersbrønde på en ny måde
13. april 2018 kl. 11:16 Opdateret: kl. 14:32

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?