4. juni 2020
10 medarbejdere er hjemsendt fra daginstitutionen Elverhuset, efter én er testet positiv for covid-19. Institutionen er nu lukket indtil videre.
10 medarbejdere er hjemsendt fra daginstitutionen Elverhuset, efter én er testet positiv for covid-19. Institutionen er nu lukket indtil videre.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hel daginstitution lukket: Medarbejder smittet med covid-19

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hel daginstitution lukket: Medarbejder smittet med covid-19
Taastrup - 04. maj 2020 kl. 13:53
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Halvdelen af medarbejderne i daginstitutionen Elverhuset i Taastrup er blevet hjemsendt på grund af mistanke om smitte med coronavirus.

arrow Læs også: Institution er genåbnet efter corona-smitte

Én af de hjemsendete medarbejdere er testet positiv for covid-19, mens de ni andre medarbejdere har symptomer så som kriller i halsen eller let hovedpine. De ni er blevet testet, men det er altså endnu ikke afklaret, hvorvidt de er smittet.

På den baggrundharf Høje-Taastrup Kommune besluttet helt at lukke Elverhuset indtil videre.

- Vi kunne have valgt at holde institutionen åben med det personale, der ikke var hjemsendt, men vi ville alligevel skulle oplyse forældrene om situationen. Og vi havde en formodning om, at ikke mange forældre ville have lyst til at sende deres børn i en institution, hvor der er konstateret smitte, forklarer borgmester Michael Ziegler (K), der sidder for bordenden af kommunens krisestyringsstab.

- Det er første gang, vi oplever den situation på daginstitutionsområdet. Vi har prøvet det på plejecenter, men der er ingen klare nationale retningslinjer for, hvordan vi skal forholde os, når det sker i en daginstitution. Derfor har vi selv skulle besluttet det næste skridt, og her har vi altså valgt forsigtighedsprincippet og lukket institutionen indtil videre, forklarer han.

Lukket indtil videre

Der er i alt 20 medarbejdere i Elverhuset og 94 børn, men der er ikke meldinger om, at nogen af dem skulle være smittet.

Daginstitutionen vil være lukket, indtil kommunen har et overblik over situationen og antallet af syge medarbejdere.

Kommunen regner med at have det overblik i midten af denne uge, hvorefter man vil tage stilling til, hvad der skal ske fremadrettet.

Der vil fortsat være mulighed for nødpasning for de forældre, der opfylder kravene herfor, og hvis børnene er helt raske og uden symptomer.

Alle forældrene i Elverhuset fik brev om beslutningen i fredags.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk