18. oktober 2019
Her er det en skitse af ankomsten til »Hedestaden«, som de første tegninger viser. Illustration: Bay Arch
gallery icon

Se billedserie

Her er det en skitse af ankomsten til »Hedestaden«, som de første tegninger viser. Illustration: Bay Arch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Hedestaden« kommer: Vil skabe fritidsoase med feriehytter, natur og helsefaciliteter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

»Hedestaden« kommer: Vil skabe fritidsoase med feriehytter, natur og helsefaciliteter
Taastrup - 30. november 2018 kl. 20:47
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Op mod 400 feriehytter, bakker, kanaler og stier samt helsefaciliteter og andre naturoplevelser.

arrow Læs også: Opbakning til ny ferieby: - Projektet virker solidt - men skal holdes i kort snor

Sådan lyder nogle af hovedtrækkene i projektet »Hedestaden«, som virksomheden Bay Arch ønsker at udvikle på en grund i det regionale fritidsområde i Høje-Taastrup. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Vores projekt er en fritidsby, hvor man kan opholde sig og bo i korte perioder for at få fred og ro. Der vil være helsefaciliteter som sauna og badesøer og en masse natur. Vi ønsker at skabe en fritidsoase i hovedstadsområdet, siger Christian Bay Jørgensen, der er arkitekt og indehaver af Bay Arch og fortsætter.

- Vi mennesker bliver mere fortravlede i hverdagen. Med »Hedestaden« vil vi give folk muligheden for at få ro tæt på naturen og for at få den følelse af frihed, som folk efterspørger. Man skal komme ned på jorden og være en til en i naturen, siger han.

Valget af Høje-Taastrup Kommune var naturligt.

- Der er en rigtig god infrastruktur, og så giver Racehall-projektet, Copenhagen Air Experience og »Hedestaden« naturlige synergier til hinanden, siger Christian Bay Jørgensen.

Bay Arch ønsker, »Hedestaden« bliver et sted for den travle bybo, der vil trække sig lidt væk fra storbyen og koble fra via de forskellige aktiviteter.

Virksomheden har erfaringer med at udvikle feriebyer og står blandt andet bag Søndervig Feriepark, der er ved at blive bygget.

- Det betyder, at vi ved, hvad ting koster. Vi har en bæredygtig business case, og vi kan løse eventuelle udfordringer undervejs, siger Christian Bay Jørgensen.

Ifølge materiale fra præsentationen af projektet vil der være mellem 350 og 400 feriehytter på omkring 60 m2. Alle boligerne placeres langs nogle udgravede kanaler og ved anlagte stisystemer og løberuter. Boligerne indrettes med enkle basisfaciliteter og fokuserer på rummelighed i alrum og på terrasserne.

I forhold til tidsplanen vil Christian Bay Jørgensen ikke love noget.

- Men min forhåbning er, at der skal stå nogle prøvehuse klar til påsken i 2020, hvis tingene går, som vi håber, siger han og fortæller, at projektet idémæssigt har været halvandet år undervejs.

Efter udviklingsaftalen er blevet vedtaget i byrådet, skal man nu i gang med at udarbejde en lokalplan for området, inden arealet sendes i udbud.

- Vi vil egentlig gerne holde os lidt under radaren her i udviklingsfasen, og så råber vi op, når vi står med en investor og en skovl i hånden. Med andre ord tager vi den lidt på vestjysk, siger Christian Bay Jørgensen fra Bay Arch, som har kontorer i både Ringkøbing og København.

»Hedestaden« er egentlig en arbejdstitel for projektet, men måske ender det med at blive det endelige navn.

- Ordet begynder at stå stærkere for os. Det symboliserer nærhed til hovedstaden, men også til Hedeland, som ligger tæt på. Og så skal det signalere centrum for rekreation og fritid, siger han.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk