11. juli 2020
Marlene Bendix fra Vestegnens Politi viser her et bud på en effektiv cykellygte, som bliver set af bilisterne. Foto: Vestegnens Politi
gallery icon

Se billedserie

Marlene Bendix fra Vestegnens Politi viser her et bud på en effektiv cykellygte, som bliver set af bilisterne. Foto: Vestegnens Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Har dit barn gode lygter på cyklen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Har dit barn gode lygter på cyklen?
Taastrup - 21. oktober 2019 kl. 05:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvert år kommer for mange cyklister kommer til skade i trafikken, og de næste fire måneder sænker mørket sig over det meste af døgnet.

Derfor gælder det nu om at huske lygterne, skrue op for lyset og blive set tydeligt af biler, busser og lastbiler i trafikken.

Fra mandag den 21. oktober og to uger frem kører Vestegnens Politi og kommunerne på Vestegnen en »Husk lygterne«-kampagne, som handler om at sætte fokus på cykellygter m.v. i den mørke tid for at undgå ulykker.

- De næste uger er vi ude på skolerne om morgenen for at sætte fokus på lys på cyklen, fordi stærke lys og gode reflekser kan være med til at undgå ulykker med cyklister i de mørke måneder. Sørg for, dit barn lyser godt op i mørket, siger politiassistent Marlene Bendix, Vestegnens Politi.

Fra mandag og to uger frem vil færdsels- og lokalbetjente tjekke cykellygter på 27 udvalgte skoler på Vestegnen.

- Vi glæder os til at dele information ud om lys på cyklen, tale med børn og voksne om sikkerhed i trafikken og forære et antal cykellygter og refleksveste væk, siger Marlene Bendix.

Lygtetændingstiden gælder fra solnedgang til solopgang, som for tiden er fra ca. kl. 18 til 8 om morgenen.

En cykellygte skal ses tydeligt på mindst 300 meters afstand og være synlige fra siden ifølge loven.

Cykler skal have en hvid refleks, som er synlig forfra, og en rød, som er synlig bagfra.

Der skal være gule reflekser i pedalerne. I hjul skal der enten være en gul refleks i egerne eller hvide på dæk eller fælg.

Refleksbrikker-, -bånd eller -veste er ikke et lovkrav, men en rigtig god idé til at synliggøre fodgængere og cyklister. Køb kun reflekser, som har et godkendt EN-nummer.

»Husk lygterne«-kampagnen afvikles i et samarbejde mellem kommuner og politi i »Vestegnens Trafiksikkerhedsråd« og skal med fokus, information og uddeling af cykellygter bidrage til at forebygge trafikulykker med cyklister i folkeskolealderen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk