25. marts 2019
Eleverne på Høje-Taastrup Private Gymnasium havde mandag morgen blokeret dørene til klasselokalerne, så lærerne ikke kunne komme ind. Foto: Nour Abdelema
gallery icon

Se billedserie

Eleverne på Høje-Taastrup Private Gymnasium havde mandag morgen blokeret dørene til klasselokalerne, så lærerne ikke kunne komme ind. Foto: Nour Abdelema
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gymnasieelever låser lærerne ude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gymnasieelever låser lærerne ude
Taastrup - 19. november 2018 kl. 09:46
Af Pernille Rohde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag morgen blev lærerne på Høje-Taastrup Private Gymnasium mødt af blokerede døre. Eleverne havde sat borde og stole op, så klasseværelserne ikke var tilgængelige. Årsagen er den nye fraværsbekendtgørelse, som blandt andet betyder, at eleverne får fravær for hele lektionen, hvis de kommer fem minutter for sent.

- Elevrådet på HTPG har valgt at strejke imod den nye fraværsbekendtgørelse ved at låse lærerne ude af klassen så de ikke kan undervise os eller give fravær.

Vi synes ikke den nye bekendtgørelse er retfærdig. Kommer man fem minutter for sent, får man 100% fravær. Går man efter vand eller på toilet, får man 100% fravær. Forsinkede busser og toge, kø i byen eller andet, kan være skyld i, at man kommer lidt for sent, fortæller Nour Abdelema, som er elev på Høje-Taastrup Private Gymnasium og fortsætter:

- Vi mener det ikke er okay, at straffen skal være så hård, da denne lov kun giver alle os gymnasieelever meget mere stress og det har vi i forvejen mere end rigeligt af på uddannelserne, derfor har vi valgt at tage det op i elevrådet.

Eleverne på Høje-Taastrup Private Gymnasium kommer fra mange forskellige byer, blandt andet Holbæk, Avedøre, Ballerup, Nærum, København, Brøndby, Albertslund, Gladsaxe, Herlev, Nørrebro, Tingbjerg og Køge.

- Når man kommer langvejs fra, har man ikke altid mulighed for at undgå forsinkelser, hvis for eksempel DSB eller Movia er forsinket, slutter Nour Abdelema.

Også på Høje-Taastrup Gymnasium har eleverne nedlagt undervisningen.

- Som reaktion på de nye fraværsregler, har HTGs elever i dag, mandag blokeret undervisningen, skriver gymnasiet på dens Facebook-side.

Der er også meldingerne om, at det sker på Rødovre Gymnasium samt andre steder i landet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk