19. oktober 2019
Rønnevang Gospelkor fejrer sit fem års jubilæum med en stor koncert den 26. maj, hvor de håber, at også mange tidligere kormedlemmer vil være med.
Rønnevang Gospelkor fejrer sit fem års jubilæum med en stor koncert den 26. maj, hvor de håber, at også mange tidligere kormedlemmer vil være med.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gospelkor fejrer fem års jubilæum med gratis koncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gospelkor fejrer fem års jubilæum med gratis koncert
Taastrup - 23. maj 2019 kl. 12:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fem år siden opstod idéen om, at Rønnevang Kirke skulle forsøge at starte et gospelkor. Mange nabobyer havde et gospelkor, så hvorfor skulle det ikke være muligt i Taastrup?

Maria Holm Søby, som i forvejen havde sin gang i kirken, både som en del af menigheden, men også som en del af musikken til eksempelvis rytmiske gudstjenester, tog i samarbejde med præst Søren Nolsøe initiativet til at føre ideen ud i livet.

- Det optimistiske håb var, at 25 sangere ville melde sig på banen, men det skulle vise sig, at lysten til at synge gospel i Taastrup var meget større, end vi havde forestillet os, fortæller Maria Holm Søby.

Så da Rønnevang Kirke i efteråret 2014 bød velkommen til gospelkorets første sæson, stod ikke færre end 75 korsangere i alle aldre klar. Siden har der helt naturligt været udskiftning af sangere, og koret tæller nu 45 sangere, der trofast møder op hver torsdag til to timers sang i en rar og uformel atmosfære, hvor et godt fællesskabet vægtes højt.

I årene der er gået, har koret to gange optrådt ved Tivoli Gospelfestival, sunget til jul i City2, medvirket ved gospelgudstjenester og ikke mindst afholdt sommer- og julekoncert i en kirke fyldt til randen.

Koret ledes stadig af Maria Holm Søby som korleder og Peter Simonsen som pianist og bandleder.

Og nu kan koret altså fejre sit fem års jubilæum. Det sker med et brag af en jubilæumskoncert søndag den 26. maj klokken 14.00.

- Det kunne være skønt at se en masse af korets tidligere sangere ved denne koncert, hvor vi blandt andet vil synge en kavalkade af de bedste sange, vi har sunget gennem årene. Der vil være rig mulighed for at synge med, siger Maria Holm Søby.

Der er gratis adgang, og efter koncerten byder kirken på et glas vin.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk