18. juli 2019
Socialdemokratiets folketingskandidat i Høje-Taastrup-kredsen, Anne Sina og partiets medlem af byrådet, Sabah Abid, lytter til Claus Bjørton, kundechef i boligselskab KAB, som fortæller at de risikerer at flytte ghettoproblemerne til nye boligområder. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Socialdemokratiets folketingskandidat i Høje-Taastrup-kredsen, Anne Sina og partiets medlem af byrådet, Sabah Abid, lytter til Claus Bjørton, kundechef i boligselskab KAB, som fortæller at de risikerer at flytte ghettoproblemerne til nye boligområder. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ghettomøde: - Hvor skal vi bo, når vi ikke kan bo her?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ghettomøde: - Hvor skal vi bo, når vi ikke kan bo her?
Taastrup - 15. marts 2019 kl. 11:27
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Leif Loll Jørgensen fra boligområdet Gadehavegård i Høje-Taastrup er ikke tilfreds med ghettopakken, og til et borgermødet torsdag aften ønskede han at høre om planerne for genhusning, når mange af beboerne i området ikke kan få lov at blive boende.

- Jeg er stolt af at bo i området. Jeg er glad for det, og jeg har et stort netværk i området. 1. oktober fik vi alle et chok, da vi fandt ud af, at vi alligevel var kommet på ghettolisten. Nu står vi og tænker, hvor skal vi flytte hen, hvis vi ikke længere kan bo der, lød det spørgende fra Leif Loll Jørgensen til borgermødet, der var arrangeret af de lokale socialdemokrater.

Han peger på, at der mangler almene boliger i Taastrup. Ventelisten til Taastrupgaard er på cirka 11.000 mennesker. Han mener samtidig ikke, at de almene boliger i Egeskovsvænge er en mulighed, da indskuddet koster 54.000 kroner.

Et panel bestående af folketingskandidat for Socialdemokratiet, Anne Sina, det socialdemokratiske byrådsmedlem Sabah Abid og Claus Bjørton, som er kundechef i det almene boligselskab KAB, svarede på bekymringerne fra borgerne.

På Leif Loll Jørgensens spørgsmål var svaret fra Sabah Abid og Anne Sina, at der skal bygges flere almene boliger, men at kommunens politiske vinde ikke blæser i den retning for tiden.

- Vi skal overtale de konservative til at bygge flere almene boliger, lød det fra Sabah Abid.

Claus Bjørton forklarede, at der allerede nu er problemer med at finde plads til de beboere fra Taastrupgaard og Gadehavegård, som er blevet flyttet ud i forbindelse med de første planlagte nedrivninger.

- Vi har flyttet folk til Blåkildegård, som også er et af de store boligområder. Når vi flytter folk, flytter problemerne med. Og vi begynder at se med bekymring på Blåkildegård, fordi folk skal fordeles andre steder, forklarede Claus Bjørton.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde fredag.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk