6. marts 2021
Der er fortsat smittede beboere og medarbejdere på to plejecentre i Høje-Taastrup. Men onsdag bliver de første plejehjemsbeboere i kommunen vaccineret.
gallery icon

Se billedserie

Der er fortsat smittede beboere og medarbejdere på to plejecentre i Høje-Taastrup. Men onsdag bliver de første plejehjemsbeboere i kommunen vaccineret.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fortsat smitte på to plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fortsat smitte på to plejecentre
Taastrup - 06. januar 2021 kl. 11:21
Af Stina Felby Egerup

Der bliver fortsat fundet mange nye smittede med Covid-19 i Høje-Taastrup Kommune, som tirsdag lå på sjettepladsen på listen over kommuner med flest antal smittede.

arrow Læs også: Uventet vaccine-nyhed: Nu bliver denne gruppe borgere blive vaccineret

- Vi ligger stadig i den høje ende, men tallene bevæger sig den rigtige vej, omend det sker langsomt og med udsving. Men de er stadig alt for høje, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Ifølge de seneste tal fra Statens Serum Institut er der de seneste syv dage testet i alt 236 borgere positive for Covid-19 i Høje-Taastrup. Det giver en såkaldt incidens - antal smittede per 100.000 brogere - på 466.

Der er fundet flest nye smittetilfælde i gruppen af 30-39-årige, men også de 20-29-årige og de 40-59-årige følger godt med, viser tallene.

Udbrud på plejecentre

Der har dog også været flere tilfælde blandt de ældste borgere.

- Vi har været lidt udfordret på nogle plejecentre, særligt Torstorp har været hårdt ramt, men det ser ud til at, det er lidt mere stabilt nu, siger Michael Ziegler.

På Torstorp Plejecenter har der ved det seneste smitteudbrud, der begyndte før jul, været i alt 12 beboere, der er testet positive med Covid-19, mens i alt 19 medarbejdere har været smittet. Pt. er der 8 medarbejdere, der er syge.

Også på Plejecenter Baldersbo har der været et mindre smitteudbrud, men det har været mere afgrænset. Her er fem beboere samt tre medarbejdere og en afløser testet positive for Covid-19, oplyser borgmesteren.

Onsdag bliver de første beboere på plejecentrene dog vaccineret, og det håber borgmesteren kan være med til at forhindre nye smitteudbrud på plejecentrene.

- Det bliver en milepæl, konstaterer han.

arrow Ekstra vacciner på vej til 10 kommuner
13. januar 2021 kl. 16:06 Opdateret: kl. 14:25
arrow Har du haft corona? Nu kan du få lavet gratis antistoftest
11. januar 2021 kl. 12:04 Opdateret: kl. 12:04
arrow Så skete det: Britta har fået første stik
06. januar 2021 kl. 16:29 Opdateret: kl. 16:29

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?