22. marts 2019
Børge Mogensen har været formand for Seniorrådet i otte år, men nu siger han helt farvel til rådet.
Børge Mogensen har været formand for Seniorrådet i otte år, men nu siger han helt farvel til rådet.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formand har trukket sig fra Seniorråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formand har trukket sig fra Seniorråd
Taastrup - 18. juni 2018 kl. 06:01
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Seniorrådet i Høje-Taastrup skal have ny formand, efter dets mangeårige formand, Børge Mogensen, har besluttet at trække sig med øjeblikkelig virkning.

Det skriver DAGBLADET Roskilde.

- Jeg ønsker på ingen måde at smække med døren, men jeg vil gerne sige, at samarbejdet kunne have været bedre, siger Børge Mogensen, der ikke ønsker at uddybe sagen yderligere.

Den snart 76-årige Børge Mogensen har været medlem af Seniorrådet i otte år og var i gang med sit niende år, da han altså besluttede at stoppe.

Det første kim til beslutningen blev dog allerede lagt sidste år. Børge Mogensen var syg og indlagt på hospitalet i oktober måned, da det daværende Seniorråd uden om ham anbefalede, at man i stedet for at gennemføre et valg til Seniorrådet udvidede antallet af medlemmer fra ni til 11. Derved var der fredsvalg, og alle opstillede kom med i rådet.

- Den beslutning mener jeg var forkert. Jeg synes, man burde have afholdt et demokratisk valg, så borgerne kunne stemme om, hvem der skulle sidde i rådet. Så havde vi måske også undgået nogle af de gnidninger, der efterfølgende har været med 11 medlemmer i rådet, siger Børge Mogensen i dag.

Han mener dog også, at der er brug for friske kræfter i Seniorrådet, og han er begejstret for flere af de nye medlemmer, der kom ind i rådet i sidste omgang.

- Det er et rigtig godt hold, og de har en helt anden indgang til tingene og kommer med en tro på, at de kan forandre ældrepolitikken i Høje-Taastrup. Den tro har jeg nok lidt mistet selv, siger Børge Mogensen til DAGBLADET Roskilde.

Han henviser især til sagerne om nye ældre- og plejeboliger samt klippekortsordningen som sager, der har været svære for ham at komme igennem med politisk.

- Derfor er det måske meget godt, at der nu kommer nye mennesker til, som kan slå lidt til den, siger han.

Han har dog ikke tænkt sig at trække sig helt fra den ældrepolitiske scene, for han har stadig en stor interesse for ældreområdet og et ønske om at gøre en forskel.

- Jeg har jo stadig en stor erfaring fra området, og den vil jeg fortsat gøre brug af. Jeg skal bare finde en anden platform at gøre det fra, siger han.

Børge Mogensen er dog ikke den eneste, der har forladt Seniorrådet.

I april måned trak Per von Würden sig fra rådet, og Desirée Schultz har ifølge den afgåede formand også valgt at trække sig.

Der er således nu otte af de oprindelige 11 medlemmer tilbage af Seniorrådet, og de skal konstituere sig på ny og vælge ny formand på et møde på tirsdag den 19. juni.

Der skal som minimum være fem medlemmer af Seniorrådet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk