29. november 2020
Forældre skal ikke frygte, at deres børn bliver automatisk udmeldt af daginstitutionen, selvom de holder dem hjemme på grund af corona-situationen. Foto: Kim Rasmussen
Forældre skal ikke frygte, at deres børn bliver automatisk udmeldt af daginstitutionen, selvom de holder dem hjemme på grund af corona-situationen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forældre må gerne holde børn hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forældre må gerne holde børn hjemme
Taastrup - 23. maj 2020 kl. 19:53
Af Kasper Ellesøe

Dit barn bliver automatisk udmeldt af daginstitutionen, hvis dit barn ikke har brugt sin plads i institutionen i to måneder.

Sådan lyder det normalt i Høje-Taastrup Kommune. Men reglen er midlertidigt sat ud af drift.

Borgmester Michael Ziegler (K) har via sin bemyndigelse truffet beslutning om, at den såkaldte administrative udmeldelse er suspenderet midlertidig på grund af corona-situationen.

Det var en regel, der ellers var vedtaget af byrådet.

- Reglen blev lavet for nogle år siden, fordi der var nogle børn, der forsvandt i et par måneder, og det var uhensigtsmæssigt, fordi de optog pladser i institutioner, hvor der var andre børn på venteliste til. Nu står vi denne situation, og det er egentlig meget fornuftigt, at man sætter den ud af kraft, fordi der er forældre, der holder deres børn hjemme på grund af coronavirus, siger Kurt Scheelsbeck (K), formand for institutions- og skoleudvalget i Høje-Taastrup Kommune, der fortæller, at beslutningen er truffet efter, der er kommet henvendelser fra forældre.

I uge 19 var der et fremmøde på omkring 68 procent af børnene, hvis man ser bort fra Elverhuset, der kun havde nødpasning på grund af en ekstraordinær lukning, fordi en medarbejder var testet positiv for covid-19. Lærken havde det højeste fremmøde med 89 procent, mens daginstitutionen Taastrupvang havde det laveste med 31 procent fremmøde.

Med den midlertidige suspendering af reglen betyder det, at forældre kan holde deres børn hjemme fx på grund af covid-19 uden at frygte at miste pladsen. Forældrene skal dog stadig betale for pladsen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?