24. august 2019
Der tages første spadestik til den nye bro mellem Nærheden og det eksisterende Hedehusene den 19. marts.
gallery icon

Se billedserie

Der tages første spadestik til den nye bro mellem Nærheden og det eksisterende Hedehusene den 19. marts.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Første spadestik: Nu kommer broen til Nærheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første spadestik: Nu kommer broen til Nærheden
Taastrup - 16. marts 2019 kl. 07:31
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gravearbejdet har længe været i gang i Byparken i Hedehusene for at gøre klar til den nye bro, der skal forbinde den nye bydel Nærheden med det eksisterende Hedehusene.

Og nu varer det ikke længe, før selve arbejdet med broen går i gang: Tirsdag den 19. marts klokken 13.00 bliver der nemlig taget første spadestik til den nye bro, der får en 33 meter høj pylon som varemærke.

Broen skal være en kombineret vej- og stiforbindelse hen over jernbanen, og den kommer til at ligge i forlængelse af Kallerupvej syd for Hovedgaden og føres som en bro over til Skolebakken i Nærheden. Broen er for biler, men der etableres også cykelsti og fortove på broen.

Hedevolden bliver i den forbindelse nedlagt, og der bliver anlagt en ny vej til broen lidt tættere på Hedehuset for at få et direkte og smidigt vejforløb i for hold til Kallerupvej. Det betyder, at et stykke af Kulturparken bliver inddraget til den nye vej, og derfor bliver der i øjeblikket også fældet træer og buske i parken op mod Hedevolden.

Lige nu kan gravearbejdet i Kulturparken godt se voldsomt ud, men græs og beplantning bliver genetableret, så parken igen fremstår som en grøn oase i byen. Det vil der komme mere information om.

Sti afspærret
Entreprenøren Jorton, som står for byggeriet af broen, er i gang med at etablere byggeplads på begge sider af jernbanen. Derfor er det nødvendigt at afspærre området på begge sider.

Byggeriet betyder også, at stien langs jernbanen fra Hedehusene Station til Hedehushallen er blevet afspærret, og man skal i stedet bevæge sig ad Hedehusene Hovedgade. Stien vil være afspærret året ud, og kommunen beklager de gener, som det må medføre - afspærringen er dog nødvendig af hensyn til byggepladsen.

Entreprenøren oplever, at nogle af hegnene og skiltene væltes, og det besværliggør arbejdet. Derfor henstilles der til, at man ikke rører ved skilte og afspærring.

33 meter høj pylon
Broen over jernbanen etableres som en såkaldt skråstagsbro med en enkelt 33 meter høj pylon, mens kørebanen vil være cirka 7,5 meter over jernbanen.

Broen etableres i stål med en bredde 17,5 meter og med et cirka 42 meter langt spænd over jernbanen.

Broen og den høje pylon belyses, ligesom der vil være lys i håndlisterne langs broen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk