20. september 2021
Sådan så det ud, da Mads Langer for nogle år siden skulle spille i Taastrup Teater og Musikhus. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Sådan så det ud, da Mads Langer for nogle år siden skulle spille i Taastrup Teater og Musikhus. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flotte besøgstal trods corona: Stjerner har fået øjnene op for byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Flotte besøgstal trods corona: Stjerner har fået øjnene op for byen
Taastrup - 28. april 2021 kl. 12:34
Af Kasper Ellesøe

Hvis alt går vel, kan vi om et par uger igen komme til blandt andet koncerter og forestillinger.

arrow Læs også: Nyt job til instruktør: Skal udbrede synlighed i hele landet

Bibliotekerne er åbnet, og i maj står kulturhusene og Taastrup Teater og Musikhus til at åbne, hvis smittetallene arter sig.

Kulturen er højt prioriteret i Høje-Taastrup Kommune, og mens vi venter på flere kulturoplevelser, er det oplagt at se på, hvordan det egentlig går for blandt andet det lokale teater- og musikhus.

Da coronaen sidste år i marts satte en stopper for koncerter og forestillinger, var man godt på vej mod et rekordhøjt antal besøgende. Næsten 5000 besøgende var i januar og februar og de første dage af marts til arrangementer på det lokale spillested inden nedlukningen, viser en årsrapport fra teateret.

Kigger man på hele året - med restriktioner og helt lukket i april og maj - var der 14.522 besøgende i hele 2020. Det er omkring 5000 færre end i 2018 og 2019, hvor der var omkring 20.000 besøgende.

De gode besøgstal glæder Mia Keinicke, der er teater- og kulturhusleder og bibliotekschef i Høje-Taastrup Kommune, der mener, det er flotte besøgstal, når man kigger på omstændighederne.

- Vi har oplevet en stor fremgang i antallet af besøgende og antallet af arrangementer, siden vi genåbnede som teater- og musikhus tilbage i 2017. Vi har godt fat i borgerne med vores forskellige tiltag, og det skal vi bruge, så vi kan give kulturen videre til endnu flere. Vi skal blandt andet mere ud i byrummet og gøre opmærksom på, at vi findes. Under corona har vi været hurtige til at omstille os, og Taastrup Teater og Musikhus var et af de første spillesteder i Danmark til at genåbne tilbage i juni 2020. Dermed kunne vi hurtigt og under sikre forhold igen give borgerne kulturoplevelser. Derfor har vi også kunne holde et flot besøgstal for 2020, siger Mia Keinicke.

Popsi og Krelle og Ramasjang Mysteriet trak blandt andet mange publikummer blandt familierne, mens Tim Christensen i januar 2020 trak næsten 400 besøgende.

Et godt fundament

I år er D-A-D og Dizzy Mizz Lizzy blandt andet på plakaten, når spillestederne igen kan åbne - efter planen den 6. maj - og det er måske større navne, end der tidligere har gået på scenen i Taastrup Teater og Musikhus.

- Siden 2017 har huset gjort sig positivt bemærket og oplevet en stor fremgang. Det har gjort, at bookerne og kunstnerne har fået øjnene op for spillestedet, og at vi har et flot og professionelt spillested. Vi skal blive ved med at have et fokus på et godt værtsskab og en flot og indbydende bygning med professionelt indhold for store og små. Det er et godt fundament for fremtiden, når vi ønsker at være en kulturkommune, siger Mia Keinicke og fortsætter.

- Det viser jo, at det går godt, og at folk er interesserede i kultur og oplevelser. Vi har også markedsført os mere og arbejdet meget med at gøre os synlige, siger hun

Også i kommunens kulturhuse Hedehuset, Taastrup Medborgerhus og Taastrup Kulturcenter, er der planer for at få flere til at bruge faciliteterne.

- Vi skal have flere generationer til at bruge kulturhusene. Der er mange stærke foreninger, som kan få glæde af dem, men vi skal finde ud af, hvordan vi fjerner generationskløften og får de yngre med, for vi står klar til at understøtte foreningerne, siger Mia Keinicke.

De første arrangementer, når spillestederne kan åbne igen, er fire koncerter med børnemusikduoen Popsi og Krelle lørdag den 8. maj og søndag den 9. maj i Taastrup Teater og Musikhus.

arrow Forening satser på familieidræt: Det er godt for kalenderkabalen
27. august 2021 kl. 19:07 Opdateret: kl. 15:08

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?