25. september 2021
Det kræver mange - og knap så kønne - affaldsbeholdere ude hos borgerne, når affaldet skal kildesorteres. Foto: Erik Nielsen
Det kræver mange - og knap så kønne - affaldsbeholdere ude hos borgerne, når affaldet skal kildesorteres. Foto: Erik Nielsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flertal vil undersøge ny affaldsløsning i 11. time

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Flertal vil undersøge ny affaldsløsning i 11. time
Taastrup - 14. maj 2021 kl. 06:02
Af Stina Felby Egerup

Selvom nye affaldsløsninger allerede er godt i gang med at blive rullet ud over hele landet, så bør regeringen måske genoverveje strategien for affaldsindsamling og se på en løsning, hvor affaldet bliver sorteret centralt i stedet for hos den enkelte bruger.

arrow Læs også: Affaldssortering trækker i langdrag: - Jeg ville gerne have haft en kønnere løsning

Sådan lød forslaget fra Dansk Folkeparti i Høje-Taastrup på det seneste byrådsmøde - og det fik opbakning af borgmesteren og flertallet.

- Jeg er ikke sikker på, det er den rigtige vej, vi er på, med hensyn til affaldssortering. Jeg synes faktisk, der er underligt, at vi alle sammen skal stå og sortere vores brugte makreldåser, når der findes en teknologi, der gør det overflødigt, siger Lars Prier (DF) med henvisning til store sorteringsanlæg, der sorterer husholdningsaffald centralt, så det ikke er op til borgerne at gøre det »beskidte« arbejde.

Der findes godt nok ikke sådanne anlæg i Danmark, og den igangværende affaldsløsning - som allerede er ved at blive rullet ud over hele landet - indebærer, at affaldet kildesorteres ude hos den enkelte borger.

Alligevel mener Dansk Folkeparti, at en anden løsning skal undersøges, og det var blandt andre De Konservative positive overfor.

- Jeg har aldrig noget imod at blive klogere, og den igangværende proces bliver ikke stoppet af den grund. Realistisk set er toget nok kørt for en anden løsning, men jeg vil da gerne være med til at undersøge, om det kan gøres smartere, siger borgmester Michael Ziegler (K), som derfor stemte for at sende forslaget til behandling i Teknisk Udvalg, så administrationen nu skal undersøge mulighederne nærmere.

Socialdemokratiets Hugo Hammel påpegede, at forslaget nok kommer en postgang eller to for sent, men så heller ikke noget problem i at få sagen oversendt til Teknisk Udvalg, og Lokallisten stemte også for.

- Et nej tak herfra

Radikale Venstre stemte til gengæld imod forslaget.

- Lige meget hvor meget jeg søgte og prøvede at have de positive briller på, så kunne jeg ikke rigtig finde nogen, der fremhæver central sortering frem for kildesortering. Derfor bliver det et nej tak herfra, sagde Esat Sentürk (R) til byrådsmødet.

Enhedslisten undlod at stemme, blandt andet fordi det kan sende et forkert signal til borgerne, hvis byrådet begynder at kigge efter andre løsninger, der er urealistiske.

- Jeg synes, det er en postgang for sent, idet vi har indkøbt skraldespandene allerede. (...) Vi skal gerne skabe begejstring omkring den her affalds- kildesortering, vi skal i gang med nu, sagde Emil Viskum (EL).

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?